Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 234 (8151)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Noian de infracțiuni

A comis o tâlhărie, infracțiuni rutiere și a schingiuit un cal și are de stat aproape 5 ani la pușcărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un individ din Dumbrăveni adună condamnare după condamnare pentru fapte comise în ultimii ani. Conform celei mai recente sentințe a Judecătoriei Suceava, Nicu Stan, în vârstă de 30 de ani, are de executat pedeapsa rezultantă de 4 ani și 7 luni de închisoare. Individul se află în penitenciar din luna iulie a acestui an, după ce o condamnare legată de maltratarea unui cal a rămas definitivă. Și atunci, el era deja recidivist, având la activ infracțiuni la regimul rutier.

Cea mai nouă condamnare pe numele său este de 3 ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.  

Cazul lui Nicu Stan este unul tipic privind cum se aplică Codul Penal în România și câte infracțiuni „mărunte” trebuie să aduni pentru a ajunge în cele din urmă în pușcărie.       

 

Om lovit și buzunărit în propria curte după ce autorii i-au spart un geam și l-au atras afară

La începutul anului 2018, un bărbat de 68 de ani, din comuna Dumbrăveni, a depus o plângere la Postul de poliţie din localitate cu privire la o infracţiune cu violenţă, comisă asupra lui în urmă cu două zile. El le-a declarat poliţiştilor că pe timp de seară, în timp ce se afla în locuinţa sa din localitate, a auzit la un moment dat un geam de la casă spărgându-se. În momentul în care a ieşit în curte să vadă ce se întâmplă, când a ajuns la colţul casei a fost lovit de doi tineri, care apoi l-au buzunărit şi i-au furat 100 de lei din buzunarul de la pantaloni.

Poliţiştii au demarat cercetările pentru prinderea autorilor, identificând în scurt timp suspecţii, Daniel Vlad Iacob, de 23 de ani, şi Nicu Stan, în vârstă de 25 de ani la acea vreme, ambii din localitate. Cei doi au fost reținuți doar 24 de ore în acest caz.

Au urmat o anchetă și un proces anevoios, prima sentință, a Judecătoriei Suceava, fiind dată acum două zile.

Unul dintre inculpați, Daniel Vlad Iacob, a scăpat cu 3 ani de închisoare cu suspendare în acest caz, cu precizarea că sentința poate fi contestată la Curtea de Apel Suceava.

Revenind la personajul principal al acestui caz, Nicu Stan a primit tot 3 ani de închisoare pentru tâlhărie, dar în cazul său nu se mai pune problema de suspendare, având în vedere cazierul.

Nicu Stan are la activ condamnări privind comiterea infracțiunilor de rănirea sau schingiuirea animalelor, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii și liniștii publice, punerea în circulație a unui autovehicul neînmatriculat, conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului. 

 

Cal bătut cu sălbăticie pentru că nu mai putea trage la căruță 

Pe rețelele de socializare au apărut, în luna iunie a anului 2020, imagini în care se vedea cum un individ lovește sălbatic un cal, cu biciul, pentru că animalul nu mai putea trage la căruță. Pe imagini se vedea cum cel care a filmat este apoi fugărit de agresori. A fost vorba de un copil, care a fugit acasă și a cerut ajutor.

După ce cazul a devenit public și a fost sesizată Poliția, un echipaj s-a deplasat la locuința proprietarului calului, același Nicu Stan, din Dumbrăveni.

Polițiștii au găsit acolo calul care avea urmele agresiunii cu biciul, dar și alți șase cai de proveniență necunoscută.

Caii au fost ridicați și au primit îngrijiri prin implicarea Asociației „Casa lui Patrocle”.

Polițiștii au vrut să dea un exemplu în acest caz încă de la început. Nicu Stan, în vârstă de 28 de ani (cel condamnat acum), și Florin Stan, în vârstă de 47 de ani, tatăl primului, au fost reținuți atunci 24 de ore în arest, după care au fost plasați sub control judiciar.

Efectiv pentru maltratarea calului inculpatul a primit 5 luni de închisoare, pedeapsă pe care nu ar fi executat-o dacă nu ar fi avut și alte dosare penale la activ. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A comis o tâlhărie, infracțiuni rutiere și a schingiuit un cal și are de stat aproape 5 ani la pușcărie.
 Vizualizări articol: 1389 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
A comis o tâlhărie, infracțiuni rutiere și a schingiuit un cal și are de stat aproape 5 ani la pușcărie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei