Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 151 (8068)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Achiziție

Primăria Suceava și Consiliul Județean cumpără pentru poliție cinci aparate de testare a șoferilor suspectați că sunt drogați

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Suceava va achiziționa două aparate Dräger Drug Test pentru testarea șoferilor în cazul suspiciunii de consum de droguri și alte substanțe interzise. Primarul de Suceava, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, în conferință de presă, că cele două aparate vor fi date Inspectoratului Județean de Poliție Suceava, în folosință gratuită. Prețul unui aparat este de 20.000 de lei cu tot cu TVA. Lungu a declarat că este îngrijorat de consumul de droguri în municipiul Suceava, chiar dacă orașul nu este pe primul loc în județ, din acest punct de vedere, conform informațiilor pe care a spus că le are de la polițiști. „Consumul de droguri e un flagel care trebuie să ne preocupe pe toți”, a spus Lungu.

Alte trei aparate vor fi cumpărate pentru poliție de Consiliul Județean Suceava. La propunerea ATOP Suceava, în ședința Consiliului Județean Suceava de miercuri, 29 iunie a.c., a fost adoptată hotărârea privind încheierea unui parteneriat între Consiliul Județean și IPJ Suceava în vederea achiziționării a trei aparate, în valoare de 60.000 lei, pentru testarea prezenței substanțelor psihotrope, aparate ce vor fi folosite de către IPJ Suceava pentru testare.

Datele oficiale privind consumul de droguri în România arată că în țară ar fi cca 1,2 milioane de consumatori ocazionali sau dependenți, însă în realitate numărul acestora este mult mai mare. Peste 16% dintre tineri au consumat măcar o dată droguri sau consumă ocazional. În alte state europene este analizată zilnic apa reziduală care intră în stațiile de epurare ale localităților, ca metodă de măsurare a consumului de droguri și de determinare a tipurilor de stupefiante utilizate, în România nu există însă nici un instrument de monitorizare a consumului real.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava și Consiliul Județean cumpără pentru poliție cinci aparate de testare a șoferilor suspectați că sunt drogați.
 Vizualizări articol: 627 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Suceava și Consiliul Județean cumpără pentru poliție cinci aparate de testare a șoferilor suspectați că sunt drogați0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei