Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 121 (8038)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

Cea de-a 41-a ediție a Concursului Național ”Lira de Aur” va debuta, vineri, la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea mai longevivă competiție de interpretare instrumentală din România, ”Lira de Aur”, se va desfășura la Suceava, la finalul acestei săptămâni, începând cu vineri, 27 mai, și până duminică, 29 mai. Concursul a reprezentat de-a lungul timpului, începând cu anul 1972, o rampă de lansare a tinerilor interpreți, devenind un punct de reper în palmaresul viitorilor muzicieni. Cu o istorie pe cât de lungă, pe atât de bogată, întreruptă în două rânduri și, mai apoi, în anii pandemiei, concursul se adresează tinerilor interpreți din țară și din străinătate aparținând învăţământului artistic preuniversitar de stat sau particular.

Având o medie de 150 de participanți la fiecare ediție, ”Lira de Aur” însumează astăzi peste 6.000 de elevi competitor de-a lungul existenței sale, arătând astfel că reprezintă un eveniment menit să stimuleze creativitatea muzicală a adolescenților din întreaga țară.

Principalul organizator al concursului este Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” din Suceava, susținut de Inspectoratul Școlar al Județului Suceava și Ministerul Educației. Parteneri în derularea evenimentului musical sunt Primăria Suceava, Consiliul Local Suceava, Centrul Cultural ”Bucovina”, precum și ”Asociația de Părinți și Absolvenți ai Colegiului de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava.

Concursul ”Lira de Aur” se va desfășura pe secțiuni și comisii, precum: Pian, Vioară, Corzi Grave, Instrumente de Suflat și Percuție.

Repertoriile alese de concurenți sunt în funcție de vârstă. Juriul va fi alcătuit din cadre didactice de specialitate de la licee și academii de artă, din personalități ale vieții muzicale din țară și străinătate. Concursul va acorda premiile I, II, III și mențiune pentru fiecare instrument și clasă, în funcție de punctajul obținut. Elevii care în concurs obțin 100 de puncte vor interpreta o lucrare la alegere, într-un spectacol final, cu public, în urma căruia comisiile de evaluare reunite vor acorda principalele premii: Trofeul „Lira de Aur”, Premiul „Ciprian Porumbescu” și medalia de argint a concursului, Premiul Asociației de părinți și medalia de bronz a concursului, Premii speciale celorlalți finaliști. Finalistul care va câștiga Trofeul „Lira de Aur” va primi ca premiu și suma de 1.000 euro, oferită de Centrul Cultural „Bucovina”.

Concursul va debuta vineri, la ora 09.00, cu deschiderea festivă, care va avea loc în sala Auditorium ”Joseph Schmidt” din Universitatea „Ștefan cel Mare”. După orele rezervate concursului, în aceeași seară, începând cu ora 19.00, va avea loc un recital extraordinar susținut de membrii juriului în sala Auditorium ”Ion Carp Fluerici” din cadrul Colegiului de Artă ”C. Porumbescu” din Suceava. Gala de premiere și festivitatea de închidere vor avea loc duminică, 29 mai, începând cu ora 12.00, în aceeași sală a Colegiului de Artă ”Ciprian Porumbescu”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cea de-a 41-a ediție a Concursului Național ”Lira de Aur” va debuta, vineri, la Suceava.
 Vizualizări articol: 961 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cea de-a 41-a ediție a Concursului Național ”Lira de Aur” va debuta, vineri, la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei