Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 121 (8038)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Transformare

Piața agroalimentară Ițcani va deveni de tip angro, pentru atragerea producătorilor agricoli locali și zonali

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Una dintre cele mai vechi piețe agroalimentare ale Sucevei, Piața Ițcani, va deveni piață angro, o decizie în acest sens urmând a fi luată chiar în ședința de Consiliu Local de joi, 26 mai.

Redeschiderea Pieței Ițcani, solicitată adeseori de locuitorii acestui cartier al Sucevei, nu a avut nici pe departe rezultatele așteptate, în ciuda investițiilor făcute acolo pentru modernizare.

Tocmai de aceea, în urma unei solicitări venite din partea Prefecturii Suceava, de a se găsi spații pentru organizarea de piețe volante, pentru sprijinirea producătorilor agricoli din zonă și încurajarea unei relații directe cu cumpărătorii, Primăria Suceava vrea să le pună la dispoziție acel spațiu gata amenajat, dotat cu toate cele necesare și cu autorizările la zi.

„În ședința de Consiliu Local avem în dezbatere un proiect de hotărâre care prevede transformarea Pieței Ițcani în Piață agroalimentară cu caracter permanent și comercializare produse cu amănuntul și cu ridicată (angro), pentru atragerea producătorilor agricoli locali și zonali, dar și încurajarea consumării produselor locale.
În prezent în piață funcționează doar comercializarea cu amănuntul, dar piaţa este aproape goală”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu, inițiator al proiectului de hotărâre.

Piața Ițcani are o suprafață totală de 2200 de mp, are 51 de mese acoperite, sector pentru desfacerea laptelui și a produselor lactate, cu 8 vitrine frigorifice, 10 căsuțe pentru producători, pentru perioada festivalurilor, dar și un sector special amenajat pentru comerț angro.

Piața Ițcani va fi deschisă de luni până sâmbătă, între orele 6.00-20.00, iar duminica între orele 6.00-13.00.

 

Evenimente în Piața Ițcani, în colaborare cu APIA și Direcția Agricolă

Tot pentru revitalizarea Pieței Ițcani, Primăria Suceava vrea să organizeze acolo o serie de evenimente, în colaborare cu Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură, precum și cu Direcția Agricolă.

Printre acestea se numără: „Târgul de primăvară”, în perioada 1 martie - 24 aprilie, „Târgul Produselor Lactate”, în perioada 1-31 mai, „Festivalul Produselor Tradiționale”, în perioada 1-30 iunie, la care să participe și Asociația Produs în Bucovina, precum și „Luna produselor pentru zacuscă”, în perioada 1-30 septembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Piața agroalimentară Ițcani va deveni de tip angro, pentru atragerea producătorilor agricoli locali și zonali.
 Vizualizări articol: 960 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Piața agroalimentară Ițcani va deveni de tip angro, pentru atragerea producătorilor agricoli locali și zonali0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei