Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 116 (8033)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Criză de psihiatri

Psihiatria Spitalului Suceava va avea, din iunie, doar doi medici, iar Psihiatria de la Rădăuți are deja numai doi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două dintre cele mai mari spitale din județ, Spitalul de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava și Spitalul Municipal din Rădăuți, se confruntă cu o criză acută de medici psihiatri. Managerul spitalului din Rădăuți, Dan Vatră, a declarat, joi, că secția Psihiatrie mai are doi  medici psihiatri și un al treilea vine din când în când de la un alt spital și face gărzi. Unul dintre medicii psihiatri care au lucrat aici a demisionat în urmă cu două luni, altul a demisionat acum. „Avem o problemă, vedem cum o gestionăm. Criză de psihiatri este și la spitalul din Suceava, și la ei rămân doar doi, de luna viitoare. Căutăm să angajăm, ne trebuie neapărat încă doi medici”, a spus Dan Vatră. Secția Psihiatrie a spitalului din Rădăuți are 40 de paturi, dar 10 sunt într-un pavilion aflat în renovare, astfel că disponibile sunt 30 de paturi, din care 25 pentru pacienții cu afecțiuni acute și 5 pentru pacienții cronici. 

La Suceava, problema este temporară, pentru luna iunie și jumătate din iulie, când în secția de Psihiatrie din Burdujeni vor fi doar doi medici, din patru, câți sunt acum. Până nu demult au fost cinci doctori, dar unul a demisionat. Altul are probleme de sănătate și se află în concediu medical, iar al treilea va fi plecat pentru susținerea unor examene profesionale.

Spitale mai „bogate” în psihiatri sunt cele din Botoșani și Iași, de unde cele din Suceava ar putea primi ajutor, dacă l-ar solicita. De altfel, managerul Dan Vatră a recurs la această soluție pentru completarea numărului de medici din secția Pediatrie. „Doamna profesor universitar doctor Cristina Gavrilovici a acceptat să vină la noi să facă 3-4 gărzi pe lună la Pediatrie și ne este de mare ajutor, dar distanța mare dintre Iași și Rădăuți, de 180 de kilometri, care înseamnă cam 3 ore cu mașina, face ca medicii din Iași să nu fie foarte tentați să vină să facă la noi gărzi”, a afirmat managerul spitalului din Rădăuți.

Această unitate medicală se mai confruntă cu deficit de personal la Radiologie, unde unul dintre cei trei medici e în concediu de creștere a copilului. Ecografiile și radiografiile din turele de noapte sunt efectuate de asistenți medicali și se apelează la telemedicină pentru interpretarea lor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Psihiatria Spitalului Suceava va avea, din iunie, doar doi medici, iar Psihiatria de la Rădăuți are deja numai doi.
 Vizualizări articol: 814 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Psihiatria Spitalului Suceava va avea, din iunie, doar doi medici, iar Psihiatria de la Rădăuți are deja numai doi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei