Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 116 (8033)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Avertizare

Deputații AUR Suceava atrag atenția că România nu a început absorbția a 30 de miliarde de euro din fonduri europene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputații AUR de Suceava, Dorel Acatrinei și Florin Pușcașu, atrag atenția că România nu a început încă absorbția a 30 de miliarde de euro, bani europeni alocați pentru perioada 2021-2027. Dorel Acatrinei și Florin Pușcașu i-au transmis ministrului Investițiilor și proiectelor europene, Marcel Boloș, că sunt probleme mari și în ceea ce privește Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. „PNRR, un program extrem de controversat și depus fără o minimă consultare populară, modifică practic Legea 127/2019 privind sistemul public de pensii, votată de Parlamentul României, și perioada de contributivitate de la 25 la 35 de ani. De asemenea prelungește viața profesională dincolo de vârsta normală de pensionare, se elimină indicele de corecție, se <corelează> vârsta de pensionare cu speranța de viață, crește vârsta de pensionare, îngheață creșterea pensiilor pentru următorii 3 ani”, au transmis cei doi parlamentari AUR. Aceștia au explicat că indicele de corecție se referă la creșterea pensiilor cu 50% din creșterea reală a salariului mediu pe economie, care însemna ceva în plus la creșterea anuală a pensiilor, practic fiind creată o piedică în actualizarea pensiilor față de creșterea prețurilor fără precedent în România.

„PNRR vine în plus faţă de alocaţiile pe care România oricum le avea ca membră a Uniunii Europene, care sunt de peste 30 de miliarde de euro. Cu ambele programe, România este foarte întârziată, inclusiv în ceea ce priveşte absorbţia din perioada 2014-2020, de unde rezultă că România nu are capacitatea necesară pentru a atrage fonduri europene. Practic avem 29 de miliarde de euro prin PNRR, avem o alocaţie de peste 30 de miliarde de euro pentru 2021-2027, dar România nu a început încă să implementeze 2021-2027, nu are încheiate acordurile de parteneriat”, au declarat Dorel Acatrinei și Florin Pușcașu, care au arătat că Spania şi Franţa au atras deja miliarde de euro atât din PNRR, cât şi din 2021-2027, au încheiat primele etape, în schimb România va trimite prima cerere de plată de-abia în luna mai.

Ei au precizat că lipsa proiectelor mari, pe regiuni, pentru a accesa bani europeni, duce România în situația de a se confrunta cu o problemă de organizare, deoarece nu există o viziune de dezvoltare de ansamblu pentru România.

„Nu este depusă cerere de finanţare pentru autostrada Unirii, este vorba de Târgu Mureş - Iaşi - Ungheni. Nu se cunoaște procedura, nu au fost adresate solicitări privind acordul preliminar. Practic România nu este pregătită să absoarbă atât de mulţi bani europeni ca alte ţări și din cauza incompetenței”, spun cei doi deputați AUR de Suceava. Ei au mai afirmat că deși PNRR are destule condiționalități care afectează mai multe categorii sociale, România avea planificată îndeplinirea a peste 200 de investiţii, 215 reforme, însă nici unul dintre obiectivele din acest program nu a fost realizat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputații AUR Suceava atrag atenția că România nu a început absorbția a 30 de miliarde de euro din fonduri europene.
 Vizualizări articol: 649 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Deputații AUR Suceava atrag atenția că România nu a început absorbția a 30 de miliarde de euro din fonduri europene1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei