Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 116 (8033)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solicitare

Comitetul Județean pentru Situaţii de Urgenţă cere decontarea cheltuielilor făcute de primării pentru gestionarea refugiaților

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava a decis, joi, să transmită  Departamentului pentru Situații de Urgență și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență documentele justificative privind cheltuielile generate de asigurarea gestionării corespunzătoare a afluxului de persoane refugiate și cetățeni apatrizi, intrați în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Siret, începând cu data de 24 februarie 2022, suportate din bugetele locale ale localităților Siret, Rădăuți și Suceava. De asemenea, vor fi trimise și documentele referitoare la cheltuielile făcute de Asociația Parcuri Industriale Bucovina SA pentru organizarea HUB-ului logistic din Salcea, „în vederea analizei și decontării acestora, după caz”, conform unui comunicat de presă remis de Prefectura Suceava.

Tot în ședința de joi CJSU  a stabilit ca transporturile de asistență umanitară destinate regiunilor din Ucrainasă fie prioritizate și să le fie facilitat tranzitul prin PTF Siret, „în vederea asigurării integrității materialelor perisabile și de primă necesitate, cu respectarea procedurilor în vigoare”. „Facilitarea accesului transporturilor rutiere umanitare se va realiza prin asigurarea preluării cu antemergător, de la intrarea în orașul Siret și însoțirea acestora către culoarul de trecere special organizat până în PTF, unde se vor derula toate procedurile legale stabilite pentru trecerea frontierei”, se arată în comunicat.

Analiza din cadrul CJSU a fost determinată de faptul că, deși instituțiile cu atribuții directe în gestionarea traficului de mărfuri în zonă  - Biroul Vamal Siret, Poliția de Frontieră, Direcția Sanitar- Veterinară, Autoritatea Rutieră Română, Inspectoratul de Carantină Fitosanitară Vamală Siret, structurile MAI - au mobilizat efective importante, de o parte și de alta a punctului de trecere a frontierei s-au format șiruri de camioane cu lungimi de ordinul kilometrilor. Asta  a condus, pe de o parte, la formarea anbuteiajelor rutiere, și pe de altă parte, la îngreunarea tranzitului ajutoarelor umanitare către Ucraina.  Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a solicitat  o nouă suplimentare a efectivelor în zona PTF Siret.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comitetul Județean pentru Situaţii de Urgenţă cere decontarea cheltuielilor făcute de primării pentru gestionarea refugiaților.
 Vizualizări articol: 588 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comitetul Județean pentru Situaţii de Urgenţă cere decontarea cheltuielilor făcute de primării pentru gestionarea refugiaților0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei