Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 116 (8033)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nu l-a oprit nimic!

Un hoț perseverent, trimis într-un final în arest preventiv

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un hoț care s-a dovedit extrem de perseverent a ajuns într-un final acolo unde îi era locul: în arestul Poliției Suceava. Lazăr Drăgan a intrat în colimatorul polițiștilor și procurorilor încă din cursul anului trecut. În noaptea de 12 spre 13 decembrie 2021, împreună cu alte patru persoane, prin escaladarea gardului, a intrat într-o gospodărie. Hoții au tăiat lanțurile de la ușa de acces, au intrat în interior, de unde au furat mai multe bunuri, printre care și o trotinetă electrică, prejudiciul total fiind de aproximativ 2.000 de euro.

Câteva zile mai târziu, pe numele lui Lazăr Drăgan a fost instituită măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Ulterior, s-a constatat că acesta nu a respectat mai nimic din obligațiile pe care le avea, iar pe 8 ianuarie 2022 a mai comis un furt. În aceste condiții, la începutul lunii februarie a acestui an, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au propus înlocuirea măsurii controlului judiciar cu cea a arestului preventiv. Propunerea a fost respinsă de un magistrat de drepturi și libertăți, dar a fost prelungită măsura controlului judiciar.

Așa cum era de așteptat, nici de această dată nu a fost o măsură suficientă și eficientă pentru a-l opri pe Lazăr Drăgan. Și-a îmbogățit ”palmaresul” cu alte noi fapte, inclusiv furturi. Mai exact, a furat portofelul unei persoane care se afla pe terasa unui bar, prejudicial fiind în acest caz de 2.000 de lei. Ulterior, i-a ajutat pe niște amici de breaslă să vândă un telefon furat dintr-o mașină.

În luna martie a acestui an, a mers cu trei minori la o locuință, de unde au furat mai multe bunuri după ce au forțat o ușă de acces. În fine, pe data de 25 aprilie 2022, în jurul orei 08:00, a escaladat un geam tip termopan şi a pătruns în interiorul unei locuințe aflate în construcție, de unde a sustras o bormașină și un flex. După aceste noi isprăvi, procurorii au cerut din nou arestarea pentru încălcarea obligațiilor stipulate odată cu instituirea controlului judiciar. De această dată a fost cu noroc, iar un magistrat de drepturi și libertăți de la Judecătoria Gura Humorului a admis propunerea, care a fost confirmată ulterior de Tribunalul Suceava.

Procurorii au mai făcut precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.     

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un hoț perseverent, trimis într-un final în arest preventiv.
 Vizualizări articol: 547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un hoț perseverent, trimis într-un final în arest preventiv5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei