Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 114 (8031)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   14 imagini |   ø fişiere video

Tradiții Bucovinene

Zeci de elevi talentați au participat la Olimpiada „Meșteșugurilor Artistice Tradiționale”, faza județeană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de elevi talentați din mai multe localități sucevene au participat sâmbătă, 14 mai 2022, la Iulius Mall Suceava, la Olimpiada „Meșteșugurilor Artistice Tradiționale”, faza județeană, „Tradiții Bucovinene”, competiție organizată de Palatul Copiilor Suceava, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava. Aproape 60 de mici artiști din municipiul Suceava, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Siret, Rădăuți, Dornești etc., cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani („copii care provin fie din mediul rural, ateliere individuale, membri ai cercurilor de profil de artă populară, fie din școli sau cluburi ale elevilor din mediul rural sau urban și care se manifestă, prin instrucția și educația primită, în familie sau școală”) au prezentat obiecte cusute, țesute și brodate, articole de port popular și podoabe tradiționale, măști și păpuși, ouă încondeiate, piese din lemn sculptat, icoane pe lemn și sticlă etc.

Invitată la eveniment, Eutasia Rusu, expert etnograf - Centrul Cultural „Bucovina”, a declarat că acest concurs a constat în confecționarea unor obiecte, pornind de la materialul brut sau obiecte semifinite, pe care concurentul le-a efectuat în timpul concursului, precum și în prezentarea unor obiecte finite, realizate de concurent în prealabil.

Comisia de jurizare a fost constituită din specialiști: etnografi, muzeografi, critici de artă, creatori populari, profesori instructori și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Suceava.

Secțiunile din concurs au fost: pictat icoane pe sticlă, pictat icoane pe lemn, pictură naivă, încondeiat ouă, țesut, cusut/brodat, confecționat port popular, confecționat păpuși, confecționat podoabe, împletit - fibre vegetale, artă decorativă – pictat ceramică, pictat piese de mobilier, confecționat măști, prelucrare lemn, os, fier, prelucrare lut – olărit.

„Copiii participanți, precum și coordonatori lor, au fost la un nivel remarcabil în practicarea meșteșugurilor artistice tradiționale, astfel doresc să felicit toate echipele prezente la această olimpiadă, pentru iscusință și drag de tradiție. Nu în ultimul rând, adresez felicitări doamnei profesor Petronela Rusu, cea care s-a ocupat, cu îndârjire și profesionalism, de buna desfășurare a acestei acțiuni. Este extraordinar ceea ce faceți pentru copii și arta populară bucovineană”.

Tot sâmbătă, 14 mai, la Iulius Mall Suceava, a avut loc Concursul Județean „Tezaur Folcloric Bucovinean”, din cadrul Festivalului Internațional de Folclor „Peștișorul de Aur”, manifestare la care au participat câteva sute de copii, care au interpretat cântece populare și au impresionat prin mișcările perfect sincronizate ale dansurilor românești. Evenimentul a fost organizat de Palatul Copiilor Suceava, sub patronajul Inspectoratului Școlar Județean Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de elevi talentați au participat la Olimpiada „Meșteșugurilor Artistice Tradiționale”, faza județeană.
 Vizualizări articol: 485 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zeci de elevi talentați au participat la Olimpiada „Meșteșugurilor Artistice Tradiționale”, faza județeană0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei