Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 114 (8031)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Camion supraîncărcat cu lemne, oprit în urma sesizării activiștilor. Firma a scăpat la ”mustață” de confiscarea vehiculului

Miercuri, 18 Mai 2022 (11:09:56)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un autotren cu remorcă, care transporta lemne pe relația Solca-Cacica-Păltinoasa, a fost oprit de polițiștii de la Secția Rurală Gura Humorului în urma unei sesizări făcute de activiștii de mediu marți, în jurul orei 12.00. Activistul Daniel Bodnar a sesizat că vehiculul cap tractor și remorca sunt supraîncărcate, fapt care s-a confirmat. 

La Păltinoasa, pe direcția spre Fălticeni, vehiculul a fost tras pe dreapta.

Autoutilitara a fost condusă sub escortă la Depozitul Podu Izvor din cadrul Ocolului Silvic Gura Humorului, unde au ajuns și reprezentanți ai instituțiilor de control, respectiv de la ISCTR Suceava și de la Garda Forestieră Suceava.

Primii, cei care verifică transportatorii de mărfuri și persoane, i-au adus la cunoștință șoferului că trebuie să se deplaseze la platforma autorizată de la Dărmănești, pentru cântărirea masei totale.

Conducătorul auto a refuzat, astfel că a încasat o amendă de 6.000 de lei, pentru refuzul cântarului. Totodată, echipa de control a ISCTR Suceava a luat și măsura complementară de imobilizare a ansamblului de vehicule, precum și a reținerii plăcuțelor de înmatriculare până la punerea în legalitate și a aplicat o amendă de 500 de lei firmei transportatoare – Mălini Trans.

A urmat partea de control cea mai delicată, legată de inventarierea lemnului transportat.  Tot lemnul a fost descărcat și s-a trecut la măsurarea cantității, operațiune care s-a derulat timp de ore bune.

În urma inventarierii lemnului din capul tractor și din remorcă de către inspectorii de la Garda Forestieră Suceava a rezultat o cantitate totală suplimentară față de ce era transportat legal de 9,74 mc. Dacă ar fi fost vorba de 10 mc lemn în plus față de cel din acte fapta intra deja la infracțiune și se confisca și mijlocul de transport.  Societatea din Mălini a scăpat astfel cu o amendă de 4.000 de lei, plus confiscarea cantității totale de 9,74 mc  lemn rotund – bușteni gater în valoare totală de 5688 lei.

După ore de așteptare a rezultatului controlului, activiștii de mediu s-au arătat profund dezamăgiți de rezultat. Fiind vorba de o cantitate atât de apropiată de 10 mc lemn transportat ilegal, aceștia consideră că inspectorii care au făcut măsurătoarea au tras pentru a scăpa firma de confiscarea camionului și încadrarea faptei la infracțiune. De altfel, fiind vorba de o diferență atât de mică, aceasta intră lejer într-o marjă de eroare interpretabilă.

”Dezamăgirea este mare... Am ajuns să fim umiliți chiar de către autorități. Mafia Lemnului nu înseamnă niște sălbatici care îți dau în cap, sunt chiar autoritățile Statului Român. Acest prag de 10 metri cubi trebuie eliminat pentru că este o invitație la furt. Vom merge la București…”, a transmis activistul Daniel Bodnar.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Camion supraîncărcat cu lemne, oprit în urma sesizării activiștilor. Firma a scăpat la ”mustață” de confiscarea vehiculului.
 Vizualizări articol: 3042 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 7 voturi
Camion supraîncărcat cu lemne, oprit în urma sesizării activiștilor. Firma a scăpat la ”mustață” de confiscarea vehiculului3.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei