Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 114 (8031)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Alegeri

Prezență foarte slabă la adunările asociațiilor de proprietari, la care au fost schimbați până acum 12 președinți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Adunărilor generale ale asociațiilor de proprietari, convocate după doi ani în care nu au avut loc din cauza pandemiei, nu prea au stârnit interesul sucevenilor, care s-au prezentat în număr foarte mic la ședințe.

La cea mai mare asociație de proprietari din municipiul reședință de județ și în același timp una dintre cele mai mari din țară - Asociația nr. 23+27, participarea a fost de numai 1,5% dintr-un total de 2.105 apartamente.

În aceste condiții, viceprimarul Lucian Harșovschi, care coordonează activitatea Serviciului Asociații de Proprietari, a făcut din nou apel către suceveni să participe la întrunirile organizate de asociațiile de proprietari și să se implice în activitatea acestora, doar așa putând aduce schimbările pe care și le doresc.

„Doar 79 din cele 132 de asociații existente în municipiul Suceava și-au programat adunarea generală, la 65 dintre acestea a avut loc întrunirea, iar prezența cetățenilor a fost de doar 6,22%, motiv pentru care revin cu rugămintea de a organiza și a lua parte la adunările generale. Am participat la unele adunări și voi mai participa atât cât îmi va permite timpul, însă colegii mei din cadrul Serviciului Asociații de Proprietari sunt prezenți la toate întrunirile și preiau principalele probleme. Majoritatea dintre acestea țin de scara blocului, de asociație și ulterior de primărie, de aceea prezența ta este foarte importantă, implică-te!”, a spus Lucian Harșovschi.

În urma adunărilor generale desfășurate până acum au fost schimbați 12 președinți de asociație. Prezența cea mai mare a fost înregistrată la Asociația nr. J15 (75%), iar cea mai mică la Asociația nr. 23+27, 32 de persoane din totalul de 2.105, reprezentând 1,52%.

Viceprimarul Sucevei a îndemnat sucevenii să întrebe la asociație de data ședinței, acolo unde nu a avut loc încă, întrucât fără a fi luat la cunoștință de către toate persoanele, pe bază de convocator, adunările asociațiilor de proprietari nu se pot desfășura.

În cadrul adunărilor generale ale asociațiilor de proprietari se prezintă veniturile și cheltuielile, se stabilește numărul posturilor și funcțiilor salarizate, se aprobă salariile, se decide dacă vine o nouă conducere sau rămâne aceeași, dar se discută și despre ce e de făcut pentru cei care locuiesc acolo. De asemenea, se votează și membrii comitetului executiv, care trebuie să fie de maximum 5, dar într-un număr impar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prezență foarte slabă la adunările asociațiilor de proprietari, la care au fost schimbați până acum 12 președinți.
 Vizualizări articol: 1424 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Prezență foarte slabă la adunările asociațiilor de proprietari, la care au fost schimbați până acum 12 președinți5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei