Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 114 (8031)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demers

Parlamentarii AUR Suceava îi cer premierului Ciucă să „oprească trădarea intereselor României” și să retragă legea de modificare a legii offshore

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parlamentarii AUR Suceava, deputații Dorel Acatrinei și Florin Pușcașu și senatorul Mircea Dăneasa, îi solicită premierului Nicolae Ciucă să „oprească trădarea intereselor României” și să retragă legea de modificare a legii offshore. Dorel Acatrinei și Florin Pușcașu și senatorul Mircea Dăneasai-au transmis premierului că proiectul de lege care permite vânzarea gazelor naturale ale României din Marea Neagră pe nimic, pentru ca ulterior să fie răscumpărate la preţuri exorbitante de la companiile exploratoare, denumită legea offshore, a fost votat la Senat de coaliția de guvernare din care face parte PNL-PSD-UDMR.

Cei trei parlamentari AUR consideră că modificarea Legii offshore nu va aduce nimic bun nici pentru România, nici pentru consumatorul de rând. „În afară de o redevenţă la preţul mediu al gazelor, acele impozite pe veniturile suplimentare pot fi ocolite foarte uşor. Companiile pot vinde la 85 de lei MW, pragul la care nu se percep taxe, către propriile filiale pentru ca, mai apoi, să le revândă la preţurile dorite. Modificările legislative mai prevăd şi majorarea deducerii investiţiilor de la 30% la 40%, ceea ce înseamnă că firmele care exploatează gazul din Marea Neagră vor putea introduce cheltuieli de până la 40%, iar impozitarea se va face doar pe 60% din veniturile suplimentare. În final Statul român ajunge să încaseze sume modice, în condiţiile în care redevenţa pe cantitatea de gaz vândut se raportează la preţul mediu al gazului”, susțin Acatrinei, Pușcașu și Dăneasa, care au adăugat că România trebuie să-și exploateze singură resursele naturale proprii, care există deja în Marea Neagră, dacă  se doreşte independenţă energetică.

„Suntem în plină criză energetică în România ca urmare a creşterii exorbitante a preţului la gaze şi energie electrică, însă Guvernul nu a întreprins demersurile legislative prin care s-ar fi redus aceste costuri. Pe scurt, suntem în situaţia în care avem resurse naturale care ar putea să ne acopere necesarul nostru de consum, dar le vindem pe nimic pentru a le răscumpăra ulterior la un preţ exorbitant, impus de companiile exploratoare”, susțin parlamentarii AUR Suceava.

De asemenea, aceștia au arătat că organizațiile Greenpeace România, Bankwatch România, 2Celsius, WWF România și Comunitatea Declic trag un semnal de alarmă cu privire la pericolele majore de mediu aduse de propunerile legislative din Parlamentul României pentru dezvoltarea şi exploatarea gazelor din Marea Neagră. În aceste condiții, Dorel Acatrinei, Florin Pușcașu și Mircea Dăneasa consideră că accidentele majore legate de operaţiunile petroliere și gaziere offshore pot avea consecinţe devastatoare şi ireversibile asupra mediului marin şi de coastă, dar şi efecte negative semnificative asupra activităţilor economice de coastă, precum turismul de pe litoralul românesc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parlamentarii AUR Suceava îi cer premierului Ciucă să „oprească trădarea intereselor României” și să retragă legea de modificare a legii offshore.
 Vizualizări articol: 587 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Parlamentarii AUR Suceava îi cer premierului Ciucă să „oprească trădarea intereselor României” și să retragă legea de modificare a legii offshore0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei