Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 114 (8031)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Roata panoramică a Sucevei va fi funcțională la un an de zile de la semnarea contractului

Miercuri, 18 Mai 2022 (20:04:14)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Municipiul reședință de județ va avea o roată panoramică precum cele văzute în mari capitale ale Europei, dar realizarea și montajul acesteia durează un an de zile de la semnarea contractului.

Precizări în această privință au fost făcute miercuri de către primarul Sucevei, Ion Lungu, care a spus că în paralel cu scandalul politic făcut de unii pentru a deveni mai vizibili, a primit încurajări de la populație, în special de la tineri, să nu renunțe la proiect.

„M-au căutat niște tineri și mi-au spus: <Nu renunțați la roata panoramică!>. Mi-au trimis și fotografii: <Săptămâna trecută am fost la Budapesta. Ne-am dat în roată. Era așa de frumoasă! Nu renunțați nicidecum>”, a spus Ion Lungu, care a adăugat că este convins că dacă s-ar face un referendum, sucevenii s-ar pronunța în favoarea acestei investiții.

„Am și curajul, dar nu e timp să facem și un referendum pentru roată”, a spus Ion Lungu, care e sigur că ar ieși favorabil realizării investiției.

În același timp, edilul sucevean s-a arătat contrariat de faptul că cele mai vehemente critici în privința realizării roții panoramice vin de la reprezentanții și susținătorii politici ai unui partid care a votat pentru alocarea bugetară în demararea procedurilor de licitație.

„Roata este aprobată de luni de zile în Consiliul Local. Ne aflăm într-o contradicție – roata este contestată de cei care au votat-o. Ea este prinsă ca investiție în bugetul local, este și licitată, iar în măsura în care oferta va fi eligibilă, cu siguranță vom semna contractul. Restul, ce vedem la unii, este făcut pentru imagine politică. Investiția reprezintă 0,97% din bugetul Consiliului Local”, a spus Lungu.

Roata panoramică ar putea fi instalată la un an de la semnarea contractului.

„Roțile nu se fac în România. Se dă comandă. Durează vreo zece luni - un an de zile până se livrează. De la semnarea contractului, cam într-un an de zile ar putea fi funcțională”, a adăugat edilul Sucevei.

Până atunci, pe platoul Cetății de Scaun, acolo unde va fi instalată roata panoramică, va fi amenajată și o parcare mare, modernă, printr-un parteneriat încheiat între Primăria Suceava și Consiliul Județean, care pune la dispoziție o suprafață de teren de aproape 10.000 de mp, în vreme ce municipalitatea contribuie cu peste 5000 de mp.

Drept urmare, anul acesta, o parcare uriașă, de 15.000 de mp, va fi amenajată de Primăria Suceava în apropiere de cel mai vizitat obiectiv turistic al județului – Cetatea de Scaun.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Roata panoramică a Sucevei va fi funcțională la un an de zile de la semnarea contractului.
 Vizualizări articol: 1029 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
Roata panoramică a Sucevei va fi funcțională la un an de zile de la semnarea contractului4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei