Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 108 (8025)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Pe strada Traian Vuia

Un cartier rezidențial cu blocuri turn va fi construit în spatele fabricii Mopan

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Transformarea Sucevei din fost oraș industrial într-unul de tip comercial/turistic continuă, o altă zonă dedicată anterior producției fiind vizată de tot mai multe proiecte imobiliare.

Strada Traian Vuia, pe care funcționau pe vremuri o fabrică de sticlă, o fabrică de textile, o turnătorie și fel de fel de ateliere, este pe cale de transformare într-o zonă rezidențială care s-ar putea dovedi să fie chiar la mare căutare.

 

Complex rezidențial cu blocuri turn, în spatele fabricii de pâine Mopan

După ce Arabesque a transformat deja zona fostei fabrici de textile Akrom Akal în zonă comercială, în dreptul căreia se amenajează acum și un nou sens giratoriu, cei de la TASA au mizat pe un alt gen de dezvoltare a zonei, demarând proiectul de construire a unui complex rezidențial cu 2.000 de apartamente și aproape 2.300 de locuri de parcare, în zona fostei Fabrici de sticlă.

Cel mai nou proiect care vizează transformarea străzii Traian Vuia în zonă rezidențială este cel al unei firme de construcții, Ucassy Homes, care a înaintat Primăriei Suceava documentații urbanistice pentru realizarea unui cartier rezidențial cu blocuri de locuințe colective cu regim mare de înălțime și funcțiuni complementare locuirii (spații comerciale, spații de alimentație publică, spații pentru prestări servicii), pe un teren cu o suprafață totală de aproape 9000 de mp.

Conform proiectului, acolo ar urma să fie ridicate patru blocuri cu câte 10 niveluri (demisol, parter și 8 etaje), cu câte 50 de apartamente de fiecare.

Noul cartier va fi prevăzut cu parcări subterane și supraterane, sistematizare verticală,  spații verzi amenajate, teren de sport și loc de joacă pentru copii.

Accesul în viitoarea zonă rezidențială nu se face direct din strada principală, Traian Vuia, terenul destinat construirii fiind în spatele fabricii de pâine Mopan, cea mai mare unitate de producție rămasă în fosta zona industrială. În partea din spate, complexul de locuințe se va învecina cu digul care străjuiește lunca râului Suceava și noua zonă de agrement amenajată de municipalitate.

 

Noua autogară și autobaza TPL, „învăluite” de două cartiere rezidențiale

Blocurile turn ale celor de la Ucassy se vor învecina inclusiv cu autobaza TPL Suceava, unde se vor pune bazele viitorului transport public metropolitan.

Nu la mare distanță, lângă noua autogară, cea de pe Traian Vuia, a fost deja aprobată realizarea unui complex rezidențial cu 2.000 de apartamente, spații comerciale, spații pentru servicii și birouri. În total 13 imobile cu subsol, parter și 8 etaje, precum și aproape 2.300 de locuri de parcare, amenajate pe o suprafață totală de aproape 70.000 de mp.

Uriașul cartier de locuințe, birouri și spații comerciale va fi ridicat de dezvoltatorii imobiliari SC Grazie Mille SRL și SC Tasa Invest Imobiliare SRL.

Practic, noua autogară și autobaza TPL vor fi „cuprinse”, de o parte și de alta, de două cartiere rezidențiale cu mii de locuitori, iar șirul proiectelor care vor duce la transformarea zonei nu se oprește aici, mai ales că un alt element de atracție, în imediata apropiere, va fi noul Ștrand municipal care urmează să fie inaugurat, cu bazine încălzite, cu apă dulce, apă sărată și alte elemente de noutate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un cartier rezidențial cu blocuri turn va fi construit în spatele fabricii Mopan.
 Vizualizări articol: 2804 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Un cartier rezidențial cu blocuri turn va fi construit în spatele fabricii Mopan4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei