Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 108 (8025)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Doliu

Zeci de oameni l-au condus pe doctorul Gheorghe Țeudan pe ultimul drum

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de oameni, majoritatea medici, asistente medicale, foști și actuali angajați ai Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava l-au condus pe ultimul drum pe doctorul Gheorghe Țeudan, care s-a stins în noaptea de 7 spre 8 mai, din cauza unui stop cardio-respirator în somn.

Alături de familia Țeudan, la slujba de înmormântare a fost și primarul de Suceava, Ion Lungu, la propunerea căruia doctorul Gheorghe Țeudan a primit în 2011 titlul de „Cetățean de Onoare”.

Printre medicii care și-au luat adio, marți, de la fostul lor coleg și l-au condus la locul de veci au fost președintele Colegiului Medicilor Suceava, dr. Sorin Hîncu, dr. Dorin Stănescu, dr. Ilie Merticaru, dr. Alexandru Lăzăreanu, dr. Irina Franciuc, președinta Asociației Medicilor de familie din Județul Suceava, tinerii medici Monica Terteliu, Anca Trifina și Răzvan Bandac. De asemenea, a fost și fostul manager al Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, Costică Dascaliuc.

Regretatul doctor Țeudan a fost șef al secției ATI a Spitalului Județean de Urgență din Suceava, a condus Colegiul Medicilor Suceava timp de două mandate, ca președinte, și a fost director medical al spitalului sucevean. După pensionarea de la spital a continuat să lucreze ca medic anestezist în sistemul medical privat. A fost căsătorit cu farmacista Elena Țeudan și au avut doi copii, Andreea-Minodora și Florian, de la care au cinci nepoți.

A fost iubit și apreciat atât de pacienți, cât și de colegi, nu doar pentru calitățile de medic, fiind cotat ca un excelent profesionist, ci și pentru optimismul, empatia și eleganța pe care le-a manifestat pe tot parcursul vieții.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de oameni l-au condus pe doctorul Gheorghe Țeudan pe ultimul drum.
 Vizualizări articol: 1456 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Zeci de oameni l-au condus pe doctorul Gheorghe Țeudan pe ultimul drum5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei