Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 108 (8025)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Revoltător

”Celebrul” Vlad Luchian, trimis în judecată pentru 45 de înșelăciuni, are noi plângeri penale pe același tipar, pe altă firmă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Expresia ”România, țara tuturor posibilităților” se regăsește din plin și când vine vorba de cei care se ocupă de ani de zile cu fel de fel de înșelăciuni. Orice om cu mintea limpede nu poate înțelege cum cineva judecat pentru înșelăciuni mari și multe legate de contracte neonorate pentru livrări de mobilă desfășoară în continuare această activitate, pe altă firmă, și cu toate acestea este lăsat în libertate. Ba mai mult, nici nu prea este ”deranjat” de autoritățile statului. Mai adăugăm și faptul că judecătorii i-au tot prelungit inculpatului controlul judiciar, care presupune obligații și restricții.

E drept, plângerile se adună și sunt conexate la dosare penale, însă anchetele privind faptele de înșelăciune decurg foarte anevoios. La fel se întâmplă și în instanță, dosarele fiind complexe, cu mulți martori de audiat, victime și cu multe amânări.  

Realitatea confirmă din plin astfel de situații, ba chiar în Suceava am putea da cel puțin două-trei exemple de acest gen (un alt nume foarte cunoscut este cel al lui Radu Alexe Ivaș).

 

Judecat pentru 45 de înșelăciuni, cu prejudiciu de peste 800.000 de lei

În cazul de față ne referim la Vlad Luchian, un sucevean care este judecat la Tribunalul Suceava după ce procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava l-au trimis în judecată pentru săvârșirea a nu mai puțin de 45 de fapte de înșelăciune, plus infracțiunile de „spălarea banilor”, „evaziune fiscală” și „folosirea cu rea-credință a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea”. Sigur, el nu este condamnat și se bucură de prezumția de nevinovăție din punctul de vedere al Codului Penal, dar totuși suspiciunile față de el sunt cât se poate de rezonabile...

Succint, Luchian este judecat sub acuzația că, în perioada mai 2017 – septembrie 2019, la diferite intervale de timp, a indus în eroare 45 de persoane vătămate cu ocazia încheierii şi executării unor contracte de prestări servicii, prezentându-le ca adevărate, fapte mincinoase (înscrisuri întocmite în numele societății semnate de inculpat), acţiuni întreprinse de inculpat în scopul de a obţine pentru el un folos patrimonial injust în valoare totală de 828.900 de lei.

Se observă prejudiciul mare. Unele părți vătămate ar avea de recuperat suma de 20.000 de lei.  

În termeni mai puțini juridici, Luchian încheie contracte pentru livrarea de mobilă, încasează banii, iar apoi, din varii motive, nu le mai onorează. Totul se face cu acte și asumat.

Oamenii sunt amânați și purtați cu vorba până când se lasă păgubași și se împacă cu ideea că au fost înșelați ori depun plângeri penale și reclamații pe la Protecția Consumatorului.

 

O nouă firmă, noi plângeri privind înșelăciuni comise pe același tipar

Ei bine, în timp ce era judecat și plasat sub control judiciar, Vlad Luchian și-a deschis o nouă firmă (probabil printr-un intermediar, care ulterior l-a împuternicit pe el), SC Allform Group SRL, tot cu sediul în satul Dealu, comuna Zvoriștea, cu același obiect, livrarea și montarea de mobilier.

Din a doua parte a anului trecut au început să apară noi plângeri de la clienți de-ai săi.

De la începutul acestui an, polițiștii de la Serviciul Economic au înregistrat trei plângeri penale cu privire la Luchian și noua sa firmă. Alte patru reclamații sunt depuse la Protecția Consumatorului. Mai mult, din informațiile polițiștilor suceveni, noile victime sunt în general din afara județului Suceava, de prin diferite colțuri ale țării, astfel că alte plângeri sunt înregistrate pe la alte unități de poliție.

 

A achitat un avans de 6.800 de lei, apoi tot a fost amânat. Căutările pe Google l-au lămurit pe păgubit 

Un exemplu în acest sens este Constantin P., din județul Vâlcea, care a reclamat că în septembrie 2021 a încheiat un contract cu SC Allform Group SRL, cu sediul în comuna Zvoriștea, sat Dealu, având ca obiect livrarea și montarea de mobilier casnic, contra unei sume de 9.800 de lei. Termenul era de zece săptămâni, iar păgubitul a achitat suma de 6.800 de lei.

”Ulterior achitării avansului, numitul Luchian Vlăduț nu a îndeplinit contractul de prestări servicii, motiv pentru care l-am contactat de mai multe ori, amânându-mă de fiecare dată”, a precizat bărbatul din Vâlcea.

Este exact tiparul faptelor pentru care este judecat Vlad Luchian.

După ce a intrat la suspiciuni și a făcut câteva minime căutări pe Google, bărbatul avea să afle cine este Vlad Luchian. Din păcate, victimele nu se informează în prealabil semnării unui astfel de contract. Regula este valabilă în toate cazurile în care apelăm la serviciile unei firme, oricât de multe geranții verbale am primi. De altfel, ofertele care aparent sunt cele mai avantajoase sunt și cele mai periculoase. 

Se remarcă în mai toate cazurile prejudiciile mari și foarte mari.

 

Luchian, singurul om de la firma de mobilă

Din cercetările poliţiştilor de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, a rezultat că Luchian se prezenta sub calitate mincinoasă de administrator de firmă care produce mobilă şi nu avea cum să onoreze comenzile pentru că nu dispunea de posibilitatea confecţionării mobilierului, societatea neavând angajaţi. El se prezenta, arată anchetatorii, ca producător naţional de mobilier. El era cel care semna contractele, dar şi cel care făcea măsurătorile, fiind practic singurul reprezentant al firmei.

Această situație face referire la faptele pentru care Luchian este judecat, însă în cazul noii firme nu par a fi diferențe.

 

Semnează contracte asumate cu un scop bine definit și aruncă vina pe clienții ”pretențioși” 

În toate cazurile, Luchian a semnat contracte asumate. Aceste mod de operare nu este întâmplător, existând un contract, bărbatul neputând fi acuzat direct de înșelăciune. Scopul este evitarea răspunderii penale și trimiterea litigiului în civil. Când însă se adună plângeri numeroase, se poate face încadrarea și la infracțiunea de înșelăciune.

Vlad Luchian nu recunoaşte mai nimic din ce i se impută şi mai de fiecare dată a dat vina pe client, spunând că acesta nu a fost mulţumit de mobilă şi că a cerut banii înapoi, dar el nu mai are cum să îi returneze toată suma deodată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ”Celebrul” Vlad Luchian, trimis în judecată pentru 45 de înșelăciuni, are noi plângeri penale pe același tipar, pe altă firmă.
 Vizualizări articol: 4589 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
”Celebrul” Vlad Luchian, trimis în judecată pentru 45 de înșelăciuni, are noi plângeri penale pe același tipar, pe altă firmă4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei