Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 108 (8025)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bilanț

Sucevenii din mediul rural sunt mai conștiincioși decât orășenii la autorecenzarea pentru Recensământul Populației

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectura Suceava a transmis că până luni, 9 mai 2022, la nivelul județului s-au autorecenzat doar 184.279 persoane, respectiv 29,9% din populația rezidentă estimată la 1 decembrie 2021, de 616.434 persoane.

Prefectul Alexandru Moldovan a declarat că din numărul total de persoane autorecenzate, 61% sunt din mediul rural, iar 39% din mediul urban. În ce privește modalitatea de autorecenzare, 26% din populația județului s-a autorecenzat pe cont propriu, iar 74% au apelat la centrele de autorecenzare asistată. „După o perioadă de stagnare a autorecenzării, începând cu zilele de după sărbătorile pascale, site-ul www.recensamantromania.roa cunoscut un asalt, prin înregistrarea în aplicație a populației care s-a autorecenzat online, atât pe cont propriu, cât și prin intermediul recenzorilor de autorecenzare asistată”, a arătat Alexandru Moldovan. El a precizat că aplicația funcționează non-stop, cu pauze pentru mentenanță, iar persoanele care nu s-au autorecenzat încă o pot face până la data de 15 mai a.c., ora 24:00, atât pentru a primi o zi liberă, acolo unde este cazul, dar și pentru a evita vizita unui recenzor în etapa a 3-a a Recensământului Populației și Locuințelor 2021, în perioada 16 mai – 17 iulie a.c.

Prefectul a amintit că autorecenzarea este disponibilă pentru populație, în perioada 14 martie – 15 mai 2022 și se poate realiza de pe orice dispozitiv electronic, telefoane inteligente, tablete, laptopuri, desktopuri etc.

Alexandru Moldovan a spus că persoanele salariate care se autorecenzează prin intermediul internetului au dreptul la o zi liberă, plătită, în scopul încurajării utilizării cu predilecţie a acestei metode. Dovada autorecenzării online se realizează prin prezentarea codului de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării.

De asemenea, autorecenzarea online asistată se poate face în spații special amenajate de fiecare primărie, fie pe tabletele recenzorilor ARA, fie de pe propriile dispozitive electronice, cu sprijinul unui recenzor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii din mediul rural sunt mai conștiincioși decât orășenii la autorecenzarea pentru Recensământul Populației.
 Vizualizări articol: 491 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sucevenii din mediul rural sunt mai conștiincioși decât orășenii la autorecenzarea pentru Recensământul Populației0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei