Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 108 (8025)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

AUR Suceava: Actualul Guvern a făcut din România prima țară europeană care nu susține populația față de dublarea prețurilor la carburanți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parlamentarii AUR Suceava, deputații Dorel Acatrinei, Florin Pușcașu și senatorul Mircea Dăneasa, i-au adresat o interpelare premierului Nicolae Ciucă în care îi transmis acestuia că actualul Guvern a reușit să facă din România prima țară europeană care nu susține în nici un fel populația față de dublarea prețurilor la combustibili. Dorel Acatrinei, Florin Pușcașu și Mircea Dăneasa au amintit că în ultimul an și jumătate, prețul motorinei și al benzinei s-a dublat. „Dacă în toamna lui 2020 plăteam pentru benzină și motorină cca. 4,4 lei/l,  acum plătim dublu pentru aceeași cantitate. Scumpirea necontrolată a prețurilor la pompă aduce scumpiri în lanț. Puterea de cumpărare a populației a scăzut considerabil”, au spus cei trei parlamentari.

Ei ai atras atenția că operatorii de transport rutier se află la limita supraviețuirii. Aceștia nu mai pot menține locurile de muncă și nici susține firmele având în vedere că în toate țările europene, în afară de România, au fost luate măsuri de susținere a populației și a companiilor față de dublarea prețului carburanților. „În România, prețul combustibilului se formează din circa 60% taxe și impozite. Fiind impuse procentual, suntem în situaţia în care veniturile la bugetul de stat cresc, iar românii sărăcesc în fiecare zi prin scăderea puterii de cumpărare. Iar întârzierea de care dă dovadă coaliția de guvernare pentru a rezolva criza prin care trec atât populația, cât și companiile este de neînțeles”, au spus Acatrinei, Pușcașu și Dăneasa.

Parlamentarii AUR Suceava consideră că Guvernul nu ia nici o măsură, timp în care antreprenorii nu mai fac față, având în vedere că prețurile materiilor prime au explodat, iar cele ale curentului, gazului se dublează. „Asigurarea salariilor este o aventură în fiecare lună, prețul alimentelor a luat-o razna. Forță de muncă nu există, iar ca să aduci străini, birocrația durează 7 luni. Există presiunea justificată a angajaților pentru majorarea salariilor. Taxele n-au scăzut, ba din contră, se inventează noi taxe atât locale cât și naționale. Iar cei care au datorii sunt în derivă, a crescut valoarea ratelor la credite, roborul e la maximul din ultimul deceniu. Inflația atinge un maxim istoric pentru ultimii ani.

Credem că Guvernul trebuie să vină cu soluții, mult mai mult decât soluția brevetată de Elena Ceaușescu în decembrie 1989: <Nicule, mai dă-le 100 de lei>”, se mai arată în interpelarea parlamentarilor AUR Suceava. Astfel, ei consideră că soluția de a ajuta persoanele vulnerabile cu 125 lei/lună, reprezentând vouchere de 250 lei plătibile la două luni, pare doar o indexare a soluției, lipsită de inspirație, fără un efect real, „brevetată de cuplul Ceaușescu și transmisă românilor înainte de a pleca cu elicopterul de pe clădirea Comitetului Central, în decembrie 1989”.

În final, cei trei parlamentari AUR i-au solicitat premierului României să spună clar ce soluții are pentru susținerea populației și a companiilor față de dublarea prețurilor la combustibili.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului AUR Suceava: Actualul Guvern a făcut din România prima țară europeană care nu susține populația față de dublarea prețurilor la carburanți.
 Vizualizări articol: 590 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
AUR Suceava: Actualul Guvern a făcut din România prima țară europeană care nu susține populația față de dublarea prețurilor la carburanți0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei