Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 103 (8020)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Șantier

Lucrările la podul de la Milișăuți au început la nivelul albiei. Podul va trebui închis o perioadă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările la podul de pe DN 2H de la Milișăuți, așteptate de mai bine de doi ani de zile, au început săptămâna trecută, imediat după zilele libere de Paște. Într-o primă fază, se execută lucrări de turnare a coloanelor forate, de pregătire a albiei râului Suceava, precum și la platforme. Se lucrează așadar la nivelul albiei, fără a fi afectată încă circulația de pe pod, de pe drumul Suceava-Rădăuți. Când lucrările vor urca în partea de sus, circulația pe pod va trebui închisă.

Conform unor termene avansate de beneficiarul lucrării – Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași, circulația pe pod ar trebui să fie închisă total în jur de două luni de zile.  

De altfel, DRDP Iași, împreună cu autoritățile locale și reprezentanții Poliției Rutiere, analizează variantele optime pentru asigurarea traficului ușor și de mărfuri, astfel încât acesta să fie cât mai puțin perturbat de închiderea temporară. Traficul rutier va fi deviat pe variante diferite funcție de tonajul mașinilor și foarte probabil constructorul va amenaja și un pod de pontoane, în special pentru localnici.  

Contractul este derulat de asocierea S.C. TEST PRIMA S.R.L. - S.C. BENY ALEX S.R.L. (lider) și S.C. Antrepriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi S.R.L. și prevede lucrări de reparații și consolidare la nivelul infrastructurii și suprastructurii podului, lucrări hidrotehnice și de siguranța circulației, marcaje rutiere și lucrări de mediu. Termen de execuție al lucrării este de 14 luni.

Așadar, undeva în vara anului viitor, dacă totul decurge bine, podul va fi reabilitat complet.

Din luna februarie a anului 2020, după o surpare importantă, pe pod s-au instaurat restricții și se circulă doar pe câte un sens, alternativ, pentru a se încetini practic degradarea continuă a structurii de rezistență.
Zilnic, șoferii stau în coloană, pe ambele sensuri, și așteptă la semafor culoarea verde care să le permită să se pună, încet, în mișcare.
Podul de la Milişăuţi a suportat o serie de reparaţii în anul 2018, când, în urma căderilor masive de precipitaţii, una dintre pile s-a deplasat, necesitând detonarea şi reconstrucţia totală a deschiderilor 6 şi 7 (ultimele, pe sensul de mers dinspre Suceava spre Milişăuţi).
În februarie 2020, trotuarul de pe pod s-a surpat cu tot cu balustradă, pe o porţiune de 27 de metri, ajungând în albia râului Suceava.

Podul de la Milişăuţi a fost construit în anul 1962, are lungimea totală de 206,20 m, fiind prevăzut cu şapte deschideri, o lăţime a părţii carosabile de 6,30 m şi două trotuare pietonale.

Practic, cu excepția zonei reconstruite în 2018, restul podului este din 1962.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrările la podul de la Milișăuți au început la nivelul albiei. Podul va trebui închis o perioadă.
 Vizualizări articol: 1235 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Lucrările la podul de la Milișăuți au început la nivelul albiei. Podul va trebui închis o perioadă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei