Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 103 (8020)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă procurori

Un medic și personalul de la cabinet, reținuți în arest pentru vaccinarea fictivă a 82 de oameni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au anunțat că au dispus reținerea pentru 24 de ore în arest a unui medic și a alte trei cadre medicale, într-un dosar privind vaccinarea fictivă a 82 de suceveni care au dorit să aibă certificat de vaccinare fără a se imuniza.

Faptele reținute sunt din perioada 18 iunie - 22 octombrie 2021. Cei patru suspecți activau în cadrul cabinetului medical individual de la Ostra, la un cabinet care se afla în procedura națională de vaccinare a populației cu vaccinul Johnson &Johnson. Este vorba de medicul cabinetului și de personalul de la cabinet, asistente medicale. 

Acest tip de vaccin care se face într-o singură doză a fost cel folosit în general în cele mai multe cazuri de fraude de acest gen. 

Cele patru cadre medicale sunt acuzate că au furnizat documente cu mențiuni nereale unui număr de 82 de persoane, documente care să certifice imunizarea acestora prin vaccinare împotriva Covid-19, în condițiile în care acestor persoane nu li s-a administrat doza unică de vaccin.

„Ele nu au fost nici măcar prezente în incinta cabinetului medical individual la data și ora pretinsei vaccinări, menționate atât în platforma electronică națională ca date informatice anume introduse, cât și în actele specifice (adeverințe de vaccinare) rezultate și imprimate ca urmare a acestor demersuri. Cele patru persoane au desfășurat astfel o activitate ilegală menită să confere o certificare frauduloasă unor persoane care din diferite motive nu doreau să fie vaccinate, dar care urmăreau să beneficieze pe nedrept de avantajele imunizării conferite de legislația română și europeană în domeniul sănătății”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Ancheta polițiștilor și a procurorilor face referire la săvârşirea în formă continuată a infracţiunilor defals intelectual, complicitate la fals intelectual,  fals informatic, complicitate la fals informatic, fals material în înscrisuri oficiale, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Dosarul este instrumentat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună culucrători de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, precum și din cadrul Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Suceava.

Cele patru cadre medicale au fost reținute în arest în cursul zilei de miercuri, în baza ordonanțelor pentru 24 de ore.

Procurorul de caz va decide, joi, ce măsuri restrictive va lua mai departe.

Este al doilea caz de acest gen din județul Suceava în care s-a ajuns la anchetă penală și rețineri în arest.

Primul dosar este instrumentat de DNA și face referire la vaccinări fictive realizate în incinta Sanatoriului Balnear și de Recuperare Mangalia, în special pentru persoane din zona Rădăuți, prin intermediul unor complici din Rădăuți, și ei inculpați în dosar. 
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un medic și personalul de la cabinet, reținuți în arest pentru vaccinarea fictivă a 82 de oameni.
 Vizualizări articol: 3057 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Un medic și personalul de la cabinet, reținuți în arest pentru vaccinarea fictivă a 82 de oameni3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei