Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 103 (8020)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Profesorul care a umilit o elevă care s-a legitimat cu permisul de conducere a fost găsit vinovat de judecători

Joi, 5 Mai 2022 (14:47:00)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cazul unui profesor universitar din Timișoara, care, în calitate de președinte la centrul de examen din cadrul Colegiului Tehnic din Rădăuți, la examenul de bacalaureat din 2017, ar fi umilit o elevă care își pierduse buletinul după prima probă a examenului, a fost soluționat de Judecătoria Rădăuți în doar două termene de judecată. Profesorul Cornel Velescu a fost condamnat pentru infracțiunea de purtare abuzivă, la 4 luni de închisoare, aplicarea pedepsei fiind amânată pe un termen de încercare de 2 ani de la data rămânerii definitive a pedepsei.

Așadar, pedeapsa este oarecum simbolică, fapt firesc până la urmă, însă totuși certifică că modul în care a acționat acesta a fost abuziv.

Cazul a fost relatat pe larg de cotidianul Libertatea, un redactor al publicației analizând în detaliu dosarul.

Pe scurt, Cornel Velescu este doctor inginer și șef de lucrări în cadrul Politehnicii Timișoara, iar de-a lungul anilor a fost desemnat de Ministerul Educației în comisiile de examen la bacalaureat în mai multe județe. În 2017, el a ajuns la centrul de examen din Rădăuți. 

De față cu mai mulți martori, inclusiv colegi din comisie, el și-a ieșit din minți când o elevă s-a prezentat în fața comisiei cu permisul de conducere. Fata a spus în fața comisiei că și-a pierdut buletinul.  

„Cu permisul de conducere te legitimezi acasă la mă-ta, proasto”, i-ar fi strigat acesta, conform anchetei procurorilor,

Cornel Velescu ar fi încercat să scoată eleva cu forța din sala de examen, adresându-i injurii și jigniri. Fata a izbucnit în plâns, fiind cu greu primită în examen, după un scandal monstru și după insistențele celorlalți profesori.

Eleva a reușit să se mobilizeze și să susțină examenul de matematică, obținând nota 8,45.

Cea mai mare parte a incidentului a fost înregistrată de camere de supraveghere.

Eleva a considerat că starea i-a fost influențată de acțiunile profesorului și a decis, probabil alături de familie, să deschidă acțiuni împotriva profesorului, inclusiv pe cale civilă. 

Atât Judecătoria Rădăuți, cât și Tribunalul, respectiv Curtea de Apel Suceava i-au dat câștig de cauză elevei și l-au obligat de universitar să îi achite elevei 5.000 de lei daune morale.

În procesul penal, alte pretenții civile au fost respinse, tocmai pentru că acest aspect s-a judecat.

Inculpatul s-a apărat în fața procurorilor, spunând că în calitatea sa de președinte de comisie nu a făcut decât să respecte legea și a insistat că eleva nu trebuia lăsată să intre în examen fără buletin sau adeverință de la Poliție. El a respins și majoritatea acuzațiilor privind purtarea abuzivă, deși a admis că și-a ieșit din fire.
Probă forte la dosar au fost și imaginile video din sală.

Abia la patru ani și jumătate de la derularea acestor evenimente, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți au dispus trimiterea în judecată a lui Cornel Velescu, la începutul acestui an.

Sentința Judecătoriei Rădăuți nu este definitivă și prin urmare poate fi atacată cu apel.

Cadrul didactic se bucură încă de prezumția de nevinovăție, până la sentința finală a judecătorilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesorul care a umilit o elevă care s-a legitimat cu permisul de conducere a fost găsit vinovat de judecători.
 Vizualizări articol: 2105 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Profesorul care a umilit o elevă care s-a legitimat cu permisul de conducere a fost găsit vinovat de judecători5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei