Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 83 (8000)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tragedie

Biciclist accidentat mortal de un șofer cu alcoolemie imensă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat în vârstă de 57 de ani care se deplasa cu bicicleta a murit, joi seară, după ce a fost lovit puternic de mașina condusă de un șofer aflat în stare avansată de ebrietate. Accidentul s-a produs în jurul orei 20.30, pe un drum comunal neclasificat din Marginea. 

Din primele cercetări ale polițiștilor rezultă că Dorel Rotari, în vârstă de 48 de ani, localnic, aflat la volanul unui Renault Symbol, a intrat în coliziune față-spate cu bicicleta condusă de Vasile Olărean, în vârstă de 57 de ani, din comuna Marginea. Bărbatul de 57 de ani a fost lovit în plin și proiectat pe sol, unde s-a lovit grav la cap. Biciclistul a suferit o fractură deschisă la nivelul craniului, cu decelerare, leziuni incompatibile cu viață, a constatat personalul medical ajuns la fața locului.

Din primele cercetări ale polițiștilor rezultă că vinovăția producerii accidentului rutier aparține conducătorului auto care, fiind sub influența băuturilor alcoolice, nu a păstrat o distanță suficientă în mers față de biciclistul ce circula în fața sa.

În urma verificării cu etilotestul a rezultat că cel de la volan avea concentrația de 1,11 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus la Spitalul municipal Rădăuți, unde i s-au recoltat două probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge. Având în vedere valoarea la etilotest este de așteptat ca alcoolemie în sânge să se cifreze peste 2 la mie.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și ucidere din culpă. Pe numele bărbatului în vârstă de 48 de ani din Marginea a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, în baza căreia a fost introdus în arestul poliției județene.

Ancheta continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

La finele ordonanței pentru 24 de ore, șoferul a fost pus în libertate. Se așteaptă completarea probatoriului, prin depunerea la dosar a rezultatelor probelor de sânge. Și cu privire la modul în care s-a produs impactului și modul în care se deplasa biciclistul mai sunt o serie de detalii de lămurit.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Biciclist accidentat mortal de un șofer cu alcoolemie imensă.
 Vizualizări articol: 1432 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Biciclist accidentat mortal de un șofer cu alcoolemie imensă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei