Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 83 (8000)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Trei femei au intrat în casa unui bătrân ca cerșetoare și au plecat cu 4.000 de lei

Duminică, 10 Aprilie 2022 (14:09:07)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii de la Rădăuți au fost alertați prin 112, sâmbătă după-amiază, de către un bărbat în vârstă de 83 de ani, localnic, care a anunțat că trei femei de etnie romă intrate în locuința sa i-au sustras suma de 4.000 de lei. Anunțați la timp, polițiștii s-au mobilizat imediat și au reușit să le găsească pe cele trei suspecte pe o stradă din Rădăuți. După percheziții făcute inclusiv prin lenjeria intimă, polițiștii au recuperat și banii sustrași de la octogenar. Banii era ascunși la două dintre femei.

În urma cercetărilor demarate de polițiști a rezultat că sâmbătă, în jurul orei 14.40, bărbatul în vârstă de 83 de ani a primit în locuință trei femei care i-au cerut alimente și apă. Cele trei erau așadar un soi cerșetoare, însă din cele care folosesc acest pretext pentru a fura și despre care polițiștii judiciariști rădăuțeni aveau și anterior date.

Cele trei au petrecut ceva timp în casa bătrânului, l-au rugat să le ajute cu diferite alimente, plimbându-l practic pe acesta prin casă și distrăgându-i atenția. Profitând de un moment de neatenție al victimei, au sustras 4.000 de lei dintr-o borsetă aflată în dormitorul locuinței. Cele trei au părăsit ulterior locuința. Din fericire, bătrânul a sesizat imediat că a fost furat, a pus mâna pe telefon și a sunat la 112.

Marinela Bogdan, Ancuța Pleșca și Ramona Pleșca, toate din Dornești, sunt cele trei femei care au fost în casa bărbatului pe care l-au prădat.

Polițiștii le-au făcut pe cele trei suspecte în alte cinci cazuri de furt cu mod de operare identic: ”S-a procedat la legitimarea celor trei femei, stabilindu-se faptul că au vârste cuprinse între 31 și 33 ani și toate sunt din comuna Dornești. În urma efectuării controlului corporal asupra lor a fost găsită întreaga sumă de bani sustrasă.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. De asemenea, au fost extinse cercetările cu privire la încă cinci fapte de furt calificat cu același mod de operare, înregistrate în perioada 2020-2022, victime fiind tot persoane vârstnice”, a transmis comisarul-șef Ionuț Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.   

După audieri, cele trei femei au fost reținute în arestul poliției județene, în baza ordonanței pentru 24 de ore, puse sub acuzare pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.

Cercetările continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Apelul polițiștilor pentru suceveni este de a nu intra în vorbă și de a nu primi în case persoane care le bat la ușă sub diferite pretexte, de genul cerșetorie, vânzare bunuri, agenți promoții cu premii etc. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei femei au intrat în casa unui bătrân ca cerșetoare și au plecat cu 4.000 de lei.
 Vizualizări articol: 1619 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Trei femei au intrat în casa unui bătrân ca cerșetoare și au plecat cu 4.000 de lei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei