Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 83 (8000)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demers

Cadariu vrea ca în mandatul său de ministru turismul să devină un domeniu strategic al economiei naționale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a declarat că un obiectiv prioritar al mandatului său este definirea turismului ca un domeniu strategic al economiei naționale. Constantin-Daniel Cadariu a declarat că ministerul pe care îl conduce a pus deja în consultare publică proiectul de act normativ pentru modificarea și completarea OUG 58/1998 privind organizarea și desfășurarea activității de turism în România, care are ca obiectiv crearea unui sistem de guvernanță multi-nivel atât pe verticală, cât și pe orizontală, prin intermediul reglementării corecte a Organizațiilor de Management al Destinației (OMD).

„Definirea turismului ca un domeniu strategic al economiei naționale reprezintă o prioritate pentru mandatul meu, iar pentru ca această prioritate să fie înfăptuită, este necesară modificarea cadrului legal actual, respectiv a OUG 58/1998. Primul pas a fost făcut, propunerea de ordonanță de urgență se află în consultare publică, și va corecta, totodată, prevederile în vigoare, astfel încât Organizațiile de Management al Destinației să devină operaționale. Este un deziderat național, recomandat și de OCDE, inclus ca reformă și în PNRR”, a declarat Cadariu.

El a adăugat că în concordanță cu jalonul 327 din cadrul Componentei 11 Turism și Cultură, intrarea în vigoare a cadrului legislativ printr-un act normativ, care include o descriere clară a mecanismului de finanțare pentru sprijinirea dezvoltării rețelei de OMD-uri și un model clar de guvernanță strategică, respectiv modul de funcționare a acestuia pe verticală și modalitatea de constituire a structurilor de guvernanță pe orizontală are termen limită finalul trimestrului 3 din 2022.

Constantin-Daniel Cadariu a explicat că proiectul de ordonanță de urgență este rezultatul a trei luni de consultări și dezbateri în cadrul grupului de lucru constituit la nivelul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, din care au făcut parte reprezentanți ai mediului asociativ din turism și ai autorităților publice locale și centrale. El le-a mulțumit acestora pentru soluțiile identificate și pentru implicarea activă în creionarea unui cadru normativ funcțional. Cadariu a mai precizat că proiectul poate fi consultat pe site-ul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, iar propunerile, sugestiile şi opiniile privind proiectele de procedură de implementare pot fi trimise până la data de 18 aprilie 2022, la adresa de e-mail: dezbateri_publice@mat.gov.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cadariu vrea ca în mandatul său de ministru turismul să devină un domeniu strategic al economiei naționale.
 Vizualizări articol: 599 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cadariu vrea ca în mandatul său de ministru turismul să devină un domeniu strategic al economiei naționale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei