Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 73 (7990)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

Întâlniri, prezentări și activități didactice cu ocazia zilelor Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din USV

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sfârșit de săptămână animat în cadrul Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor (FIESC) din cadrul USV, cu ocazia Zilelor FIESC.

Evenimentul a debutat vineri cu o întâlnire în cadrul Amfiteatrului „Dimitrie Leonida” al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, într-o manifestare organizată la inițiativa prodecanului facultății, conf. dr. Aurelian Rotaru, la care au fost invitați membri ai conducerii USV, reprezentanți ai unor mari firme de profil din zonă, cadre didactice, studenți doctoranzi și cercetători din universitate.

În cadrul întâlnirii, care a durat peste 6 ore, au fost prezentate centrele și laboratoarele de cercetare ale facultății, proiectele de cercetare dezvoltate în ultima perioadă alături de parteneri, preocupările și direcțiile de studiu ale grupelor de cercetare, rezultatele cercetării, precum și infrastructura de cercetare. În același timp au fost inițiate discuții cu reprezentanți ai firmelor Assist Software Suceava, ElectroAlfa Botoșani, EON – Delgaz Grid, Alten, Endava, Econfaire, MIND Software, MASPEX Romania și Leviatan, discuții derulate în perspectiva unor colaborări ulterioare pe direcții de cercetare specifice sau pentru îmbunătățirea proceselor educaționale la nivelul programelor de studii de licență, masterat și doctorat. Prin acest gen de manifestări se urmărește susținerea tinerilor cu preocupări în domeniul științific și ingineresc, capabili de performanță, dorindu-se punerea în valoare a potențialului unor mari colective de cercetare din USV, care aduc prestigiu și recunoaștere școlii inginerești sucevene.

Evenimentele derulate în cadrul Zilelor FIESC au continuat sâmbătă, cu o întâlnire a Clubului Quantum, care reprezintă un cerc studențesc organizat de conf. dr. ing. George Mahalu, de această dată cu o secțiune literară.

Având drept scop promovarea culturii de masă literare și științifice și axat pe  reuniuni, dezbateri și prezentări, Clubul Quantum i-a avut ca invitați pe Gina Puică de la Departamentul de Limba și Literatura Română și Științele Comunicării din USV, coordonatoarea Cenaclului transfrontalier ”Mașina cu poeți”, pe Constantin Horbovanu, coordonatorul Clubului de Inițiativă Literară (CIL) și medicul stomatolog Doru Mihai Mateiciuc, în calitate de poet, care a lansat un volum propriu de poezii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Întâlniri, prezentări și activități didactice cu ocazia zilelor Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din USV.
 Vizualizări articol: 735 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Întâlniri, prezentări și activități didactice cu ocazia zilelor Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din USV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei