Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 73 (7990)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

După gratii

A ajuns în arest după ce, depistat cu o alcoolemie uriașă, a refuzat prelevarea probelor de sânge

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat în vârstă de 30 de ani, din Vicovu de Sus, a ajuns în arestul poliției județene, duminică seară, reținut 24 de ore pentru comiterea infracțiunii de refuzul de la prelevarea de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Măsura reținerii a fost luată probabil având în vedere și alcoolemia foarte mare în aerul expirat, respectiv 1,46 mg/l. În mod normal, alcoolemia în sânge s-ar fi cifrat în jurul valorii de 3 la mie.

Pe 24 martie, în jurul orei 22.10, echipajul de serviciu de la Poliția orașului Vicovu de Sus s-a sesizat cu privire la faptul că pe strada Calea Cernăuți un BMW este intrat în șanț. Lângă autoturism au fost găsiți doi bărbați, ambii în vădită stare de ebrietate.

Cei doi au fost legitimați, stabilindu-se în scurt timp că cel care s-a aflat la volan este Vasile Țugui, în vârstă de 30 de ani, localnic.

Acesta a fost verificat cu etilotestul, rezultând valoarea de 1,46 mg/l pur alcool în aerul expirat. Vicoveanul a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde a refuzat să-i fie recoltate mostre de sânge. 

Pentru contravențiile pe care le-a comis în trafic, din care a rezultat ieșirea în decor, acesta a încasat amenzi în cuantum de 8.000 lei.

Polițiștii auîntocmit dosar penal cu privire la infracțiunea de „Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”. La două zile distanță s-a luat decizia rețineri în arest a bărbatului, în baza ordonanței pentru 24 de ore.

Cercetările continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, cel mai probabil inculpatul urmând a fi cercetat mai departe sub măsura controlului judiciar.

Infracțiunea de refuz de recoltare a probelor biologice este pedepsită de Codul Penal mai aspru decât consumul de alcool în sine. La această infracțiune nu există posibilitatea aplicării unei amenzi penale.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A ajuns în arest după ce, depistat cu o alcoolemie uriașă, a refuzat prelevarea probelor de sânge.
 Vizualizări articol: 634 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A ajuns în arest după ce, depistat cu o alcoolemie uriașă, a refuzat prelevarea probelor de sânge0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei