Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 73 (7990)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Facilitate

Camion cu dușuri mobile, instalat în tabăra de refugiați de război de la Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un camion cu dușuri mobile a fost amplasat în tabăra de refugiați de război din Ucraina instalată pe stadionul din Siret. Fundația umanitară Nord 2001 a informat pe pagina de Facebook „Sânge pentru România” că a reușit să pună la punct această facilitate cu ajutorul  organizației JCI Liege, din Belgia. Camionul cu dușuri va rămâne amplasat la Siret timp de 4 luni și va fi destinat utilizării de către refugiații din tabără.

„Pentru instalarea dușurilor mobile, amplasarea, branșarea la o sursă de apă și curent și-au dat concursul un inginer din Franța și reprezentanții ISU Bucovina Suceava, care gestionează tabăra de refugiați”, au comunicat reprezentanții fundației.

Luni dimineață, la ora 7.00, în taberele de cazare temporară organizate de autorități în județul Suceava se mai aflau 61 de persoane și erau disponibile 2.190 de locuri. De la debutul războiului din Ucraina, prin aceste tabere au trecut 11.522 de oameni, conform Prefecturii Suceava.

Fluxul de refugiați prin punctul de trecere a frontierei Siret se menține la circa 3000 de persoane/zi. Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar-șef Ilie Poroh Serițan, a declarat că în data de 27 martie a.c. au intrat în țară prin PTF Siret 3.111 persoane și 776 de autoturisme. Dintre cei care au venit, aproximativ 2.500 sunt cetățeni ucraineni. De la debutul crizei, din 24 februarie până în data de 28 martie, la ora 9.00, prin PTF Siret au intrat în țară 181.929 de persoane și 27.501 autovehicule. Dintre cei veniți, 142.885 sunt cetățeni ucraineni.

În tot acest timp continuă trimiterea ajutoarelor umanitare în orașele din Ucraina afectate de război. Doar Fundația „Nord 2001” a trimis până acum 60 de camioane, cu peste 1.500 de tone de produse, în valoare totală de peste 1,8 milioane de euro.

„Suntem mândri de realizările noastre! Parteneri puternici sunt alături de noi în această acțiune pentru suportul Ucrainei. Toate acestea au fost posibile cu voluntari valoroși și dedicați și un număr impresionant de persoane fizice și juridice, atât din țară,cât și din străinătate, care au donat produse atât de necesare cetățenilor din Ucraina în această perioadă. Suntem primii care în a doua zi de război au trimis către Ucraina produse vitale, de care aveau nevoie și am continuat să o facem zilnic, constant, și nu ne oprim aici”, afirmă reprezentanții fundației.

Cei care doresc să ajute pot merge să facă donații la centrul organizat în parcarea Iulius Mall Suceava, parcarea IKEA Pallady București și Carrefour Iași Era. Pentru donațiile în bani sunt alocate următoarele conturi: cont în LEI: RO13BACX0000003244753000; cont în EURO: RO83BACX0000003244753001; titular: Fundația Umanitară Nord 2001; Cod swift/bic: BACXROBUXXX sau direct pe site- ul nostru cu cardul, urmând link-ul: https://doneaza.funord2001.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Camion cu dușuri mobile, instalat în tabăra de refugiați de război de la Siret.
 Vizualizări articol: 673 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Camion cu dușuri mobile, instalat în tabăra de refugiați de război de la Siret0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei