Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 73 (7990)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Curs de pomicultură”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Propunerile învăţătorului Brăilean din Bilca”

Din fondul religionar să se deie mijloace pentru zidiri de biserici şi şcoli. Comunele să sprijinească pe copiii sărmani, care îmblă la şcoală. Şcoala cantorală din Cernăuţ să se prefacă aşa ca şcolerilor ieşiţi din şcoala aceea să li fie cu putinţă a scrie şi prin cancelariile săteşti. Comitetul ţării să lucre într-acolo ca apele Suceava, Suceviţa, Putna şi Voevodeasa să se regularizeze, pentru ca să nu facă atâta stricăciune. Să se deie lămuriri în treaba despăgubirei pământului şi a propinaţiilor. Comitetul ţării să privigheze cum se gospodăreşte cu pădurile săteşti, pentru că în cele mai multe locuri se fac mişelii nemaipomenite. Comitetul ţării sau Dieta ţării să hotărască ca din banii hambarului, cari s-au strâns pentru ţinutul Rădăuţului, să poată împrumuta pentru scopuri de ale gospodăriei...”.

„Deşteptarea”, nr.6 din 15/27 martie 1898.

 

„Curs de pomicultură”

Condus de importanţa răspândirii şi prosperării pomiculturii la sate, dl. Teodor Nimigean, revizor şcolar al judeţului Rădăuţi, a luat lăudabila iniţiativă de a înfiinţa, în oraşul Rădăuţi, cu concursul Camerei de Agricultură, un curs de pomicultură de câteva zile cu învăţătorii delegaţi de la şcolile de şes ale judeţului. Cursurile vor începe chiar zilele acestea, avându-se în vedere timpul favorabil lucrărilor ce se pot face în acest anotimp. În acelaşi scop, Domnia Sa, în urma demersurilor ce le-a făcut, a obţinut de la Camera de Agricultură să se distribuie, la toamnă, în mod gratuit şcolilor, pomi roditori, cari să se planteze în grădinile şcolare, creându-se astfel grădini model de pomicultură pentru săteni”.

„Glasul Bucovinei”, nr. 4776, Martie 1936.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Curs de pomicultură”.
 Vizualizări articol: 793 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Curs de pomicultură”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei