Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 303 (7915)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiții

Primăria Cornu Luncii a finalizat anul acesta două grădinițe noi și modernizarea mai multor tronsoane de drum

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Cornu Luncii a finalizat, în 2021, construcția a două grădinițe noi și modernizarea mai multor tronsoane de drum, precum și alte investiții importante pentru locuitorii acestei comune. La final de an, primarul din Cornu Luncii, Gheorghe Fron, a făcut un scurt bilanț, el evidențiind faptul că deşi a fost un an greu, în comuna pe care o conduce au fost implementate sau au fost depuse la finanțare mai multe proiecte de dezvoltare. Fron a precizat că două proiecte extrem de importante care au fost finalizate sunt cele prin care s-au construit două grădinițe noi, una în satul Băișești și una în satul Dumbrava. El a arătat că în Băișești a fost construită o grădiniță cu program normal, valoarea totală a investiției fiind de 2,33 milioane de lei, din care 1,175 milioane de lei au fost fonduri europene, iar diferența a fost alocată de la bugetul Primăriei Cornu Luncii. Primarul din Cornu Luncii a adăugat că în satul Dumbrava a fost construită o grădiniţă cu program prelungit, valoarea investiției realizată printr-un proiect european fiind de 1,6 milioane de lei.

În același timp, Gheorghe Fron a declarat că tot anul acesta s-au asfaltat două tronsoane de drum din comuna, fiecare de câte 5,5 kilometri, unul în Cornu Luncii și unul pe traseul Șinca-Sasca Mare-Păiseni. Investiția în drumul din Cornu Luncii a fost realizată din fonduri europene, iar cealaltă printr-un proiect al Companiei Naționale de Investiții. De asemenea, Gheorghe Fron a adăugat că printr-un proiect finanțat prin Grupul de Acțiune Locală, tot din fonduri europene, a fost betonat drumul principal din satul Păiseni și s-au amenajat locuri de joacă.

Nu în ultimul rând, el a spus că în perioada următoare vor fi recepționate lucrările dintr-un proiect prin care s-au construit aducțiuni de apă în satele Sasca Mare și Șinca. Un alt proiect care urmează să fie finalizat și recepționat este cel pentru construcția unui dispensat uman în satul Băișești. Gheorghe Fron a mai precizat că un alt proiect care se află în implementare în momentul de față este cel pentru modernizarea sistemului de iluminat public din comună. Nu în ultimul rând, Fron a spus că primăria a încheiat contractul pentru un proiect pentru creșterea eficienței energetice a școlii din satul Băișești. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Cornu Luncii a finalizat anul acesta două grădinițe noi și modernizarea mai multor tronsoane de drum.
 Vizualizări articol: 673 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Cornu Luncii a finalizat anul acesta două grădinițe noi și modernizarea mai multor tronsoane de drum0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei