Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 303 (7915)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Modernizare

Lucrările de 450.000 de euro au transformat Căminul Cultural Pârteștii de Sus într-o bijuterie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de modernizare totală a Căminului Cultural din Pârteștii de Sus sunt aproape finalizate, iar primarul din Cacica spune că acesta va redeveni funcțional în cel mai scurt timp. Fondurile pentru aceste lucrări au fost obținute din bani europeni și se ridică la 450.000 de euro. Investiția a avut practic mai multe componente. Una a fost cea de reabilitare a clădirii prin subzidiri la fundație, o învelitoare nouă, o nouă tencuială și izolație, trotuare exterioare, dar și grupuri sanitare și centrală proprie pe lemne. Cea de a doua componentă a proiectului înseamnă practic un suflu nou pentru Ansamblul ”Pădurețu”. Componenții acestuia, bărbați, femei și copii, vor avea costume populare noi, dar și instrumente muzicale. Acestora li se adaugă boxe și stație de amplificare, care așteaptă să-i încânte pe oamenii din sat.

Petru Todosi, primarul comunei Cacica, spune că modernizarea Căminului Cultural din Pârteștii de Sus era un obiectiv mai vechi al său și și-a exprimat speranța că pandemia va permite în curând reluarea spectacolelor în nouă clădire.

”Pentru noi, păstrarea tradițiilor și obiceiurilor este extrem de importantă, iar faptul că am reușit să implementăm acest proiect nu poate decât să mă bucure. E un pas înainte pentru comuna Cacica, dar vor urma și alții la fel de importanți pe linie culturală și artistică”, a precizat primarul Petru Todosi. Acesta a amintit și de colaborarea cu Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava și Salina Cacica, prin intermediul căreia studenți din toată țara participă la școala de vară. O parte din activități au loc la Eco Biblioteca din Cacica, un alt proiect de succes din această comună. Practic, o școală veche de un secol a fost reabilitată la standarde eco și la vremea respectivă a fost considerată prima clădire verde din România.

”Aceste colaborări nu fac altceva decât să promoveze Cacica drept stațiune turistică, iar în acest fel numărul celor care vor veni aici pentru a-și petrece timpul liber va fi mai mare. Acest aspect ne și obligă pentru a ridica standardele și pentru a oferi turiștilor condiții dintre cele mai bune, motiv pentru care, pentru mine, fiecare om, fiecare pensiune și fiecare firmă din comună este la fel de importantă în acest plan de promovare a comunei”, a concluzionat primarul Petru Todosi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrările de 450.000 de euro au transformat Căminul Cultural Pârteștii de Sus într-o bijuterie.
 Vizualizări articol: 2546 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lucrările de 450.000 de euro au transformat Căminul Cultural Pârteștii de Sus într-o bijuterie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei