Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 293 (7905)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Ultimul drum

Veteranul de război de 105 ani din Dolhasca, îngropat cu onoruri militare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un sucevean care s-a născut în timpul Primului Război Mondial, a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, a trecut prin pandemia de gripă spaniolă, iar acum prin pandemia de coronavirus, a plecat dintre noi, la vârsta de 105 ani, dar nu înainte de a primi cea mai înaltă distincție onorifică a Armatei României.

Sublocotenentul Vasile-Constantin Florea a fost îngropat luni, 13 decembrie, cu onoruri militare, în cimitirul orașului Dolhasca.

„Am adus un ultim omagiu veteranului sublocotenent (rtr.) Vasile-Constantin Florea, martor al unui trecut glorios, un adevărat exemplu de curaj, devotament și onoare și, nu în ultimul rând, de dragoste față de țară. (...) Vă vom purta veșnică recunoștință prin materializarea idealurilor pe care le-ați apărat cu atâtea sacrificii.

Cu durere în suflet suntem alături de familia îndoliată pe care o asigurăm de compasiunea și sprijinul nostru. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Drum lin spre lumina veșnică, drag veteran și suflet patriot!”, este mesajul transmis de Forțele Aeriene Române.

Constantin Florea s-a născut în data de 25 septembrie 1916, în oraşul Dolhasca, județul Suceava, a executat stagiul militar în perioada 1938-1945 în cadrul Flotilei 1 Aviație din Iași. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în perioada 1941-1945, a fost concentrat în calitate de mecanic de aviație în cadrul Flotilei 2 Bombardament din Corpul Aerian Român.

În august 1944 a fost luat prizonier pentru scurt timp de forțele sovietice la Țăndărei, județul Ialomița. Ulterior, după eliberare, a continuat să lupte alături de camarazii săi, ajungând până la aerodromul din Budapesta, iar după încheierea războiului, în anul 1945, a trecut în rezervă.

În data de 23 septembrie, anul acesta, veteranul de război sublocotenent (rtr.) Florea Constantin a primit „Emblema de Onoare a Armatei României”, cea mai înaltă distincție onorifică din sistemul de distincții militare, cu ocazia împlinirii vârstei de 105 ani.

O ultimă și binemeritată surpriză, pentru un om care a cunoscut și a participat mai bine de un secol la istoria României, scriind chiar o parte din ea, prin implicarea sa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Veteranul de război de 105 ani din Dolhasca, îngropat cu onoruri militare.
 Vizualizări articol: 1470 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Veteranul de război de 105 ani din Dolhasca, îngropat cu onoruri militare5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei