Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 293 (7905)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă procurori

Polițist trimis în judecată pentru că a prestat servicii funerare și a dus mortul la groapă cu permisul suspendat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un polițist de la Bălăceana, între timp ieșit din sistem, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, fiind acuzat că a derulat afaceri incompatibile cu funcția sa, respectiv servicii funerare.

Agentul Ioan Cosmațchi are de răspuns pentru mai multe infracțiuni rezultate pe parcursul anchetei, printre care evaziune fiscală și conducerea unui autovehicul în perioada în care avea permisul suspendat. Acest fapt a ieșit la iveală după ce agentul de poliţie a efectuat transport mortuar la ceremonia de înmormântare a două persoane, conducând un autovehiculul pe drumurile publice, deşi în acea perioadă avea exercitarea dreptului de a conduce suspendată.

Procurorii i-au trimis în judecată în același dosar pe fostul polițist și pe soția sa.

Fostul polițist va fi judecat pentru săvârşirea infracțiunilor de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, în formă continuată, evaziune fiscală, în formă continuată, fals în declaraţii, în formă continuată, și conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce, în formă continuată.

Polițistul este acuzat că în perioada 2016-2018, deși avea calitatea de agent de poliție (fiindu-i interzis să efectueze, direct sau prin persoane interpuse, activităţi de comerţ ori să participe la administrarea sau conducerea unor societăţi comerciale), a activat ca administrator de fapt al unei societăți comerciale cu ajutorul soției sale, care a acționat ca persoană interpusă. Cei doi aveau un magazin prin care prestau servicii funerare sau de comercializare articole funerare, către diferite persoane fizice.

Calculele făcute în cadrul anchetei arată că cei doi au obținut venituri totale în cuantum de 195.833 lei din întreaga activitate desfășurată în întreaga perioadă 2016-2018.

Ei asigurau servicii complete sau parțiale la ceremonii de înmormântare, iar la un moment dat polițistul devenise foarte cunoscut pe această temă, pe zona Bălăceana-Ilișești, dar și pentru că prelua decedați de la căminul de bătrâni de la Ilișești.

Procurorii au calculat și un prejudiciu prin nedeclarare către autoritățile fiscale a veniturilor, o evaziune în cuantum de 3.892 lei.

Pe parcursul cercetărilor au rezultat date și referitoare la faptul că polițistul a făcut transport cu mașina mortuară deși avea permisul suspendat. Au fost depistate două astfel de episoade, în lunile august și septembrie 2017.

Procurorii au mai anunțat că în cursul urmăririi penale s-a dispusinstituirea și aplicarea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra sumei de 2.105 euro, ridicată de la domiciliul inculpaților cu ocazia efectuării percheziţiei domiciliare din acest caz, precum și instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile, prezente şi viitoare ale celor doi inculpați, măsura fiind aplicată la modul concret asupra unui bun imobil.

Dosarul a fost instrumentat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, împreună cu poliţişti din cadrul Direcției Generale Anticorupție Suceava.

Fostul polițist și soția sa vor fi judecați la Tribunalul Suceava, iar până la o sentință definitivă a instanțelor de judecată se bucură de prezumția de nevinovăție.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Polițist trimis în judecată pentru că a prestat servicii funerare și a dus mortul la groapă cu permisul suspendat.
 Vizualizări articol: 919 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Polițist trimis în judecată pentru că a prestat servicii funerare și a dus mortul la groapă cu permisul suspendat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei