Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 289 (7901)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acord recunoaștere vinovăție

Un sucevean și-a negociat pedeapsa pentru contrabandă cu procurorii de la DIICOT Oradea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tribunalul Suceava a admis acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat între procurorii de la DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea și un inculpat din comuna Arbore, pus sub acuzare, alături de un bărbat din Cajvana, într-un dosar de contrabandă cu țigări.

Conform acordului, Gheorghiță Ciprian Manoilă a primit 2 ani de închisoare pentru contrabandă în formă asimilată și 8 luni de închisoare pentru constituire de grup infracțional organizat. Pedeapsa rezultantă este de 2 ani, 2 luni și 20 de zile de închisoare, cu suspendare sub supraveghere. Așadar, dacă acordul va fi acceptat și de a doua instanță, bărbatul nu va face pușcărie. El are impus un termen de supraveghere similar cu pedeapsa și de respectat mai multe interdicții, dar și de îndeplinit obligații, cum ar fi muncă în folosul comunității – 60 de zile.

Conform acordului, de la inculpat se confiscă aproape 6.000 de pachete de țigări, depuse în camera de corpuri delicte a Inspectoratului Județean de Poliție Bihor.

În luna iulie a acestui an, procurorii DIICOT Oradea anunțau că au acționat cu privire la o grupare despre care s-au adunat date că se ocupa de contrabandă cu țigări pe filiera Ucraina-Suceava-Bihor.
”În cauză s-a reținut faptul că, în cursul lunii aprilie 2021, s-a constituit un grup infracțional organizat în scopul comiterii unor infracțiuni de contrabandă cu produse accizabile (țigări) provenite din afara spațiului Uniunii Europene. Țigaretele erau transportate de pe raza județului Suceava și predate membrilor grupului în Bihor, unde erau și valorificate”, au explicat procurorii DIICOT cum acționa gruparea.
Sava Cîrcu, din Cajvana, și Ciprian Gheorghiță Manoilă, din Arbore, au fost puși sub acuzare în acest dosar.

Și Sava Cîrcu a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii de la DIICOT, care este înaintat pe rolul Tribunalului Suceava.

Aceste acorduri de recunoaștere a vinovăției au fost gândite pentru a se scurta durata anchetelor și a nu se mai ajunge la procese lungi în instanță atunci când cei puși sub acuzare recunosc faptele așa cum sunt descrise de procurori. Dacă pedeapsa apreciată drept corectă de procurorul de caz este acceptată de inculpat se ajunge la acest acord, care trebuie confirmat și de judecători. Dacă nu, ancheta își urmează cursul și se ajunge la trimitere în judecată și la procedura de condamnare standard. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un sucevean și-a negociat pedeapsa pentru contrabandă cu procurorii de la DIICOT Oradea.
 Vizualizări articol: 1875 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un sucevean și-a negociat pedeapsa pentru contrabandă cu procurorii de la DIICOT Oradea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei