Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 289 (7901)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Oferte pentru toate buzunarele

15.000 de pomi de Crăciun pregătiți de Direcția Silvică Suceava pentru sărbătorile de iarnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Împodobirea pomilor de Crăciun, sub care se pun cadourile, este una dintre cele mai frumoasele tradiții specifice sărbătorilor de iarnă. Tocmai de aceea, Direcţia Silvică Suceava este pregătită să furnizeze pomi de Crăciun de toate felurile și pentru toate buzunarele, având la dispoziție nu mai puțin de 8.000 de brazi crescuți în pepiniere sau în culturi specializate, la care se adaugă și alte specii, precum molidul sau, din gama superioară, brad argintiu, brad de Caucaz și molid înţepător, disponibili și la ghiveci.

“Important de știut este faptul că recoltarea pomilor de Crăciun se face doar pe bază de solicitare. Pomii de Crăciun sunt vânduți la sediile ocoalelor silvice, iar persoanele fizice au prioritate la achiziționarea acestora. Solicitările pentru recoltarea pomilor de Crăciun sunt trimise ocoalelor silvice (datele de contact a subunităţilor se regăsesc pe pagina de internet suceava.rosilva.ro).

Prețurile de valorificare pornesc de la 15 lei pentru pomii de Crăciun cu o înălțime de până în 1,3 metri și ajung la 35 lei, plus TVA, pentru exemplarele cu înălțimea între 2 și 3 metri”, a precizat șeful Direcției Silvice Suceava, Sorin Ciobanu.

Solicitările pentru exemplare cu înălţimi mai mari de 3 m vor fi considerate comenzi speciale, iar preţul se va calcula adăugând la tariful minim al categoriei 2,01-3,00 m câte 25 lei, fără TVA, pentru fiecare metru în plus.

 

Brazi la ghiveci, disponibili la Pepiniera Salcea

Chiar dacă majoritatea pomilor de Crăciun scoși la vânzare sunt cei produși special, în pepiniere, pentru doritori, există și varianta de pomi la ghiveci, care pot fi păstrați verzi pe tot parcursul anului.

“Direcţia Silvică Suceava susține și promovează achiziționarea pomilor de Crăciun autohtoni și încurajează cumpărarea pomilor cu rădăcină protejată sau plantați în ghivece, care vor putea fi replantați după sărbătorile de iarnă”, a adăugat șeful silvicultorilor suceveni.

Pepiniera Salcea, care aparţine de Direcţia Silvică Suceava, vinde pomi de Crăciun cu înălţimea între 1,5 şi 1,8 m, din speciile: brad argintiu, brad de Caucaz, molid înţepător, la ghiveci, preţurile fiind stabilite în funcţie de specie şi înălţime.

 

34.000 de pomi de Crăciun, oferiți la vânzare de RNP Romsilva

În perioada sărbătorilor de iarnă, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva oferă spre vânzare 33.996 pomi de Crăciun, cea mai mare parte fiind recoltați din culturi specializate din pepinierele silvice proprii.

Din totalul pomilor de Crăciun oferiți la vânzare în acest an, 22.551 sunt din specia brad și 11.445 fiind din specia molid sau alte specii de rășinoase. 70% din pomii de Crăciun, respectiv 23.926 bucăți, provin din culturile specializate din pepinierele silvice ale Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, în timp ce 10.070 provin din lucrări silvice autorizate, în urma cărora se extrag exemplarele din regenerările naturale unde există o densitate excesivă.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% dețin certificarea managementului forestier în standard internațional.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 15.000 de pomi de Crăciun pregătiți de Direcția Silvică Suceava pentru sărbătorile de iarnă.
 Vizualizări articol: 664 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
15.000 de pomi de Crăciun pregătiți de Direcția Silvică Suceava pentru sărbătorile de iarnă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei