Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 286 (7898)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cluster Regional Inovativ Suceava-Botoșani

Laborator pentru analiza calității și identificarea falsificării alimentelor, finanțat cu 250.000 de lei de Primăria Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană va investi 250.000 de lei în realizarea unui Laborator pentru analiza calității și identificarea falsificării alimentelor. Decizia a fost luată în unanimitate luni, 6 decembrie, într-o ședință de Consiliu Local de îndată, proiectul de hotărâre fiind inițiat de primarul Ion Lungu și viceprimarul Lucian Harșovschi.

“Municipiul Suceava este membru fondator încă din 2016 al acestui cluster regional inovativ de bioeconomie, iar acum se depune primul proiect. Pe lângă bugetul proiectului, care are o valoare eligibilă de 835.000 de euro, diferența de 359.000 de euro este asigurată din contribuțiile care revin celorlalte instituții membre în Clusterul Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava-Botoșani”, a explicat primarul Ion Lungu.

Realizarea unui „Laborator de cercetare interdisciplinară pentru analiza calității, siguranței și identificarea falsificării alimentelor” - BIO SAFE LAB - va fi realizată cu fonduri europene în cadrul Programului Operațional Competitivitate 2014-2020, Axa prioritara 1 – Cercetare, dezvoltare tehnologică și inovare (CD) în sprijinul competitivității economice și dezvoltării afacerilor.

„Obiectivele proiectului sunt: dezvoltarea infrastructurii de cercetare a clusterului prin crearea unui laborator de cercetare interdisciplinară în Bioeconomie cu 3 componente: cercetare microbiologică, cercetare fizico-chimică și cercetare în biologie moleculară și analize genetice și diversificarea ofertei de servicii prestate la nivelul clusterului prin servicii specifice de laborator destinate agenților economici din domeniul agro-alimentar ce activează în arealul Suceava-Botoșani în vederea creșterii calității produselor alimentare testate în laborator și îmbunătățirea parametrilor calitativi ai acestora cu efect asupra optimizării nutriționale a acestora și creșterii calității vieții”, se menționează în proiectul de hotărâre

Valoarea totală a proiectului este de 4,4 milioane de lei, iar contribuția municipalității sucevene va fi de 250.000 de lei.

Investiția propusă se va realiza în localitatea Salcea, strada Aeroportului, nr. 1, hala industrială nr. 4, în cadrul SC Parcuri Industriale Bucovina SA, județul Suceava. Suprafața spațiului alocat laboratorului de cercetare interdisciplinară este de 500 mp.

Durata de implementare este de 18 luni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Laborator pentru analiza calității și identificarea falsificării alimentelor, finanțat cu 250.000 de lei de Primăria Suceava.
 Vizualizări articol: 1242 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Laborator pentru analiza calității și identificarea falsificării alimentelor, finanțat cu 250.000 de lei de Primăria Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei