Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 286 (7898)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

4 caracteristici de luat în considerare, înainte de a cumpăra un televizor OLED

Timp de mulți ani, televizoarele OLED 4K au fost de neatins pentru majoritatea oamenilor din cauza prețului lor. Cu toate acestea, pe măsură ce tehnologia a avansat, costurile au scăzut, iar acum este aproape mainstream. Am ajuns în punctul în care cineva care plănuiește să cumpere un TV LG nou ar lua serios în considerare un model cu ecran OLED.

Având în vedere că tehnologia OLED s-a îmbunătățit destul de mult, nu ați vrea să faceți greșeala de a cumpăra un model învechit. Prin urmare, pentru a respecta standardele actuale, iată care sunt cele mai importante caracteristici pe care trebuie să le căutați atunci când cumpărați un nou televizor OLED.

 

1. Nivelurile de luminozitate

Unul dintre principalele dezavantaje ale televizoarelor OLED în comparație cu omologii QLED concurenți este reprezentat de nivelurile de luminozitate. Din păcate, acestea nu devin la fel de luminoase. Cu toate acestea, ecranele OLED au devenit mai luminoase în ultimii ani pentru a oferi niveluri de luminozitate adecvate pentru o experiență HDR excelentă.

Prin urmare, este esențial să vă asigurați că acel TV LG OLED pe care ați pus ochii poate atinge o luminozitate maximă de aproximativ 700-800 de nits în timp ce vizionați conținut HDR. În ceea ce privește conținutul SDR, televizorul dvs. trebuie să atingă aproximativ 400-500 nits pentru o experiență de vizionare ideală într-o cameră bine luminată.

Acestea fiind spuse, nivelurile de luminozitate ale OLED nu ar trebui să reprezinte o preocupare prea mare dacă vă uitați adesea la televizor în condiții de iluminare slabă.

 

2. Rata maximă de reîmprospătare

În timp ce 60Hz este perfect în regulă dacă tot ceea ce faceți este să vă uitați la filme, emisiuni TV și alte videoclipuri, nu este suficient de bun dacă plănuiți vreodată să vă jucați pe acel TV LG. Cele mai recente console de jocuri - PS5 și Xbox seria X - vă permit să jucați jocuri la 4K/120FPS. Pentru a observa cu adevărat beneficiile ratelor de cadre îmbunătățite, veți avea nevoie de un ecran cu rată de reîmprospătare ridicată.

Din fericire, majoritatea televizoarelor OLED lansate în ultimul an sau doi sunt pe deplin capabile de o rată de reîmprospătare de 120 Hz, datorită standardului HDMI 2.1. În plus, unele modele suportă și tehnologia de rată de reîmprospătare variabilă, care permite televizorului să ajusteze rata de reîmprospătare în mod dinamic pentru a se potrivi cu rata de cadre. Acest lucru elimină ruperea ecranului și minimizează pauzele, atunci când vă jucați.

Prin urmare, dacă preferați să vă jucați pe televizor, asigurați-vă că achiziționați un TV LG cu porturi HDMI 2.1 care acceptă 120 Hz și rate de reîmprospătare variabile.

 

3.  Preț

Prețurile pentru televizoarele OLED au scăzut în ultimii ani, dar acestea sunt încă scumpe, cel puțin în comparație cu televizoarele tradiționale cu LED. Prețul poate depinde foarte mult de marca și de modelul pentru care vă orientați.

Puteți economisi bani la achiziționarea unui TV LG OLED dacă optați pentru un model care a ieșit pe piață în anul precedent, mai degrabă decât pentru cel actual. Ar trebui să puteți găsi unul la un preț avantajos în timpul reducerilor. Veți obține majoritatea caracteristicilor necesare pe care le oferă modelele actuale, dar asigurați-vă că verificați de două ori specificațiile pentru a vedea dacă modelul are tot ceea ce aveți nevoie.

 

4. Calitatea sunetului

Calitatea imaginii este un lucru, dar calitatea sunetului este alta. Dacă nu sunteți dispus să dați câteva sute de lei în plus pe un soundbar sau pe un sistem audio dedicat, difuzoarele interne de pe televizorul OLED ar trebui să conteze pentru dvs.

Unele modele de TV LG OLED pot avea o fidelitate vizuală superioară, dar au difuzoare mediocre, în timp ce altele pot avea un sunet excelent cu o calitate medie a imaginii. Este necesar să găsiți un bun echilibru între cele două. Sau, dacă vă doriți cu adevărat acea calitate vizuală, puteți face un sacrificiu în departamentul de sunet și să cumpărați în schimb un soundbar.

Cel mai bun mod de a ști cât de bine sună un televizor este să intrați într-un showroom și să îl auziți cu urechile dvs. Dacă acolo este suficient de puternic și clar, ar trebui să fie perfect în sufrageria dvs.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 4 caracteristici de luat în considerare, înainte de a cumpăra un televizor OLED.
 Vizualizări articol: 992 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4 caracteristici de luat în considerare, înainte de a cumpăra un televizor OLED0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei