Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 286 (7898)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Promotorii voluntariatului

Zece voluntari ai Asociației Institutul Bucovina, premiați de către Secretariatul General al Guvernului României

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zece voluntari ai Asociației Institutul Bucovina au fost premiați recent de către Secretariatul General al Guvernului României.

Ceremonia online de premiere a fost organizată de către Secretariatul General al Guvernului României în cadrul programului „Promotorii Voluntariatului în România 2021”. Anul acesta, Asociația Institutul Bucovina se află din nou pe lista organizațiilor din zona de Nord-Est care desfășoară activități de voluntariat în diferite sectoare. Tradiția din anul 2020, când a avut loc prima ediție a programului, s-a păstrat, iar luni, pe 6 decembrie, promotorii s-au reunit online pentru a împărtăși rezultatele finale ale programului și a asista la premierea lor și a celor mai activi voluntari din organizație.

Asociația a nominalizat 10 voluntari pentru recunoașterea meritelor lor deosebite, care pe tot parcursul anului 2021 s-au implicat în acțiuni de voluntariat pentru acces la educație, servicii sociale și medicale, sprijinirea bunicilor comunității și lupta împotriva sărăciei.

Andreea și Denisa Cocârdan, alături de Cosmin Anton și Mariana Boca, studenți ai Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, au sprijinit organizarea celor peste 6.000 de volume de cărți din cadrul „Bucovina Book Academy”, colectarea și distribuirea echipamentelor școlare donate prin campania „Hai cu noi la școală!”. Totodată, o parte dintre aceștia au contribuit și la acțiunile de monitorizare a segregării în școli, desfășurate prin proiectul „Școala pentru toți copiii – III”, implementat de Asociația Consultanților în Dezvoltare Comunitară.

Andy Aelenei, Elena-Luminița Agavriloai (Complexul de Recuperare Neuro-Psiho-Motorie „Blijdorp – O Nouă Viaţă”) și Cristian Costiuc (Asociația Teona Ariana) s-au remarcat în domeniul serviciilor sociale, prin activități de terapie ocupațională pentru persoanele cu dizabilități socio-psihiatrice din cadrul Clubului Împreună, sprijinirea tinerilor cu dizabilități prin consiliere și mentorat și organizarea taberelor RESPIRO pentru părinții copiilor cu dizabilități din județul Suceava. Victor Măcărescu, Costică Palaghia – voluntari în proiectul „VOC Sănătate – Voluntariat pentru Sănătate”, au susținut activitatea medicală a Spitalului Județean de Urgențe „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

Monica Lepcaliuc, profesor la Liceul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, s-a implicat activ în proiectele desfășurate la asociație, pentru a-i sprijini pe tinerii afectați de probleme emoționale prin consiliere și mentorat şi formarea specialiștilor în educație.

 

Bilanț, 2021

Împreună cu voluntarii, Asociația Institutul Bucovina, pe parcursul anului 2021, a reușit să obțină rezultate remarcabile: peste 6.400 de cărți distribuite către cinci centre rezidențiale pentru vârstnici; peste 200 de ghiozdanele cu rechizite distribuite către copiii care provin din comunități marginalizate; peste 1.000 de saci cu deșeuri colectați în campanii de ecologizare; 100 de tablete donate copiilor și tinerilor fără posibilități; 300 de școli chestionate pentru prevenirea segregării și discriminării la școală a copiilor de etnie romă, copii cu cerințe educaționale speciale (CES) și cei care trăiesc în sărăcie; peste 120 de copii și tineri cu dizabilități severe și părinții acestora care s-au bucurat de cinci zile de tabără și activități în aer liber organizate la Centrul Brazi – Vama; peste 120 de voluntari care au sprijinit serviciile medicale în cadrul Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava și la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc; peste 30 de tineri cu dizabilități consiliați și mentorați pentru viață independentă în comunitate; peste 120 de cadre didactice instruite în sesiuni tematice pentru activități extracurriculare; peste 35 de organizații implicate în procesul de mapare a voluntariatului în județului Suceava în cadrul proiectului ProVol.

 

19 organizații reunite în programul „Promotorii Voluntariatului în România 2021

Președintele Asociației Institutul Bucovina, Petru Vasile Gafiuc, ne-a spus că  ProVol este un proiect derulat de Asociația Consultanților în Dezvoltare Comunitară, parte din același consorțiu cu Asociația Institutul Bucovina, și cofinanțat de Consiliul Județean Suceava, având drept obiectiv major dezvoltarea unui set de activităţi care să conducă la creşterea gradului de implicare în activităţi de voluntariat.

Întâlnirea de pe 6 decembrie 2021 a reunit cele 19 organizații înscrise în cadrul programului „Promotorii Voluntariatului în România 2021”, pentru prezentarea rezultatelor programului și a unor exemple de bună practică, implementate de către acestea.

Cuvântul de deschidere a evenimentului a fost susținut de István Zahoranszki, secretarul general adjunct al Guvernului, urmat de Corina Țâra, consilier superior al aceleiași instituții. Alături de aceștia au fost prezenți reprezentanți din partea autorităților administrației publice locale. La final, a avut loc premierea organizațiilor, evenimentul finalizându-se cu urări de bine pentru colaborări viitoare.

„Scopul Programului Promotorii Voluntariatului în România 2021 este acela de a susține capacitatea operațională a ONG-urilor din România, de a crește nivelul de implicare a autorităților publice în susținerea activităților de voluntariat, încurajând totodată cetățenii să se implice activ în astfel de inițiative”, a explicat Vasile Gafiuc.  

Pentru mai multe informații legate de eveniment, persoana de contact din partea Asociației Institutul Bucovina este Petru Vasile Gafiuc – președintele organizației, tel: 0230.524.128, e-mail: info@bucovinainstitute.org.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zece voluntari ai Asociației Institutul Bucovina, premiați de către Secretariatul General al Guvernului României.
 Vizualizări articol: 1104 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zece voluntari ai Asociației Institutul Bucovina, premiați de către Secretariatul General al Guvernului României0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei