Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 286 (7898)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Repetabila poveste

Locuitorii din Rădăuți au rămas, din nou, fără căldură și apă caldă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locuitorii din Rădăuți racordați la rețeaua centralizată a orașului au rămas din nou fără căldură și apă caldă. S-a întâmplat luni, începând cu ora 14.30. Informația a fost confirmată de Petre Erculescu, director general al Nord Gaz, firma care furnizează gazul metan pentru centrala orașului. ”Am luat această decizie pentru neplata datoriei mai vechi, de 6,8 milioane de lei, și până nu vom clarifica situația nu vom relua furnizarea gazului metan. Sunt în drum spre Rădăuți pentru a discuta cu autoritățile locale de acolo”, a arătat Petre Erculescu.

Situația este similară cu cea de acum trei săptămâni, când furnizorul de gaz a decis să sisteze livrările pentru același motiv ca și acum. La vremea respectivă, printr-o Hotărâre de Guvern, municipiul Rădăuți a primit suma de 7 milioane de lei pentru a stinge datoriile către Nord Gaz. Din suma totală s-a virat către SC Servicii Comunale SA doar suma de 1,7 milioane de lei, bani care nu au mai ajuns la furnizorul de gaz, și asta pentru că societatea rădăuțeană are poprire pe conturi din partea ANAF și banii au ajuns la bugetul de stat. Restul banilor alocați de Guvern sunt în continuare în contul Primăriei Rădăuți.

Practic, întreruperea furnizării gazului metan afectează peste 4.000 de locuințe racordate la sistemul centralizat, care astfel au rămas fără căldură și apă caldă. Sistarea furnizării gazului metan va afecta și 13 instituții publice, printre care școli și grădinițe, dar și 134 de agenți economici. Temperaturile scăzute îi vor face pe rădăuțeni să își petreacă măcar noaptea de luni spre marți în frig, asta dacă nu cumva lucrurile se vor prelungi. La întreruperea de data trecută, o parte din instituțiile de învățământ au luat decizia de a-și proteja elevii și cadrele didactice, motiv pentru care s-a trecut la învățământul online.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locuitorii din Rădăuți au rămas, din nou, fără căldură și apă caldă.
 Vizualizări articol: 1109 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Locuitorii din Rădăuți au rămas, din nou, fără căldură și apă caldă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei