Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 254 (7866)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

ECOTIC

Școlile pot să se înscrie la concursul național de educație pentru mediu „Școala Ecoterrienilor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Școlile sucevene primare și/sau gimnaziale pot să se înscrie la concursul național de educație pentru mediu „Școala Ecoterrienilor”. ECOTIC și ECOTIC BAT lansează cea de-a patra ediție a campaniei „Școala Ecoterrienilor” adresată școlilor și viitoarei generații de cetățeni responsabili.

Campania, care se desfășoară în perioada 28 octombrie 2021 - 15 iunie 2022, are drept obiectiv conștientizarea elevilor asupra importanței protecției mediului și a colectării separate de deșeuri electrice, electronice, de surse de lumină și baterii.

„ECOTIC și ECOTIC BAT invită școlile să participe la noua campanie națională de conștientizare și colectare a echipamentelor electrice și a bateriilor uzate. Aceasta se axează pe două direcții principale: cea de conștientizare, în care școlile participante vor implementa activități de educație ecologică, și cea de colectare de deșeuri de echipamente electrice și electronice, becuri și neoane și deșeuri de baterii și acumulatori”, au transmis organizatorii.

Sunt invitate să se înscrie, în perioada 28 octombrie - 19 noiembrie 2021, școlile primare și/sau gimnaziale. Înscrierea se poate face online. Școlile din campanie vor primi un set de materiale de eco-informare și educare și un set de recipiente în care vor putea colecta deșeuri de echipamente electrice și electronice, corpuri de iluminat și deșeuri de baterii și acumulatori. Activitățile se vor desfășura concomitent cu lecțiile învățate la clasă, putând fi realizate online sau față în față, în funcție de contextul în care se regăsește școala. Fiecare școală care va realiza lecțiile și activitățile practice va primi un voucher cadou. Școlile care vor colecta deșeuri electrice și electronice sau deșeuri de baterii vor primi, de asemenea, vouchere cadou în funcție de cantitatea colectată.

„Prin proiectul Școala Ecoterrienilor dorim să contribuim la educația pentru mediu a tinerei generații. Activitățile campaniei sunt gândite pentru a aduce în atenția elevilor probleme curente, precum poluarea, încălzirea globală și schimbările climatice, dar și importanța colectării separate a tuturor deșeurilor și, în special, a deșeurilor electrice și electronice și a bateriilor”, a declarat Valentin Negoiță, președinte ECOTIC. Detalii despre campanie și regulamentul acesteia sunt disponibile pe https://www.ecotic.ro/scoalaecoterrienilor/.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Școlile pot să se înscrie la concursul național de educație pentru mediu „Școala Ecoterrienilor”.
 Vizualizări articol: 762 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Școlile pot să se înscrie la concursul național de educație pentru mediu „Școala Ecoterrienilor”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei