Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 254 (7866)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Biserica „Sf. Dumitru”

Pr. Nicolae Horga a primit „Ordinul «Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava»” din partea ÎPS Calinic

Vineri, 29 Octombrie 2021 (09:50:08)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pr. Nicolae Horga, de la Biserica „Sf. Dumitru” din municipiul Suceava, inspector bisericesc în cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, a primit joi, 28 octombrie, „Ordinul «Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava»” din partea ÎPS Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților. Evenimentul, conform datelor publicate pe site-ul Arhiepiscopiei Sucevei, s-a desfășurat în Sala Pimen Arhiepiscopul a Centrului Eparhial Suceava.

 

„La finalul Ședinței Permanenței, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, i-a înmânat părintelui inspector bisericesc Nicolae Horga Ordinul «Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava», întrucât a urmat exemplul oferit de «tânărul înțelepțit de Dumnezeu, care și-a îndeplinit cu devotament slujirea sa și și-a fundamentat credința ortodoxă pe înțelegerea Evangheliei, mărturisind-o curajos semenilor săi prin faptă și cuvânt»”, se spune în comunicat.

Pr. Nicolae Horga a primit distincția „în semn de prețuire și mulțumire pentru râvna și osteneala depuse în cei peste douăzeci și unu de ani de activitate în slujba Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților”. Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic i-a înmânat părintelui inspector Nicolae Horga crucea și diploma de onoare, „nu înainte de citirea cuvântului de mulțumire al Înaltpreasfinției Sale, de către părintele arhimandrit Paraschiv Dabija, vicar-administrativ”, se mai spune în comunicat.

 

  • Scrisoare de mulțumire

 

Redăm integral scrisoarea de mulţumire publicată pe site-ul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților:

„Preacucernice Părinte,

Îmi revine deosebita bucurie de a vă adresa cuvânt de mulţumire pentru activitatea, uneori frumoasă, alteori ingrată, pe care aţi desfăşurat-o timp de două decenii, ca inspector bisericesc, mai întâi sub directa ascultare a vrednicului de pomenire Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Pimen, care v-a rânduit în această demnitate; în ultimul an, ne-am bucurat de o împreună lucrare – sinteză a unei activități bogate a sfinţiei voastre ca preot, profesor de religie şi inspector – pe care v-aţi asumat-o cu demnitate, responsabilitate şi caracter.

Totodată, vă felicit pentru întreaga sfinţiei voastre activitate în slujba credincioşilor, cărora le-aţi oferit timp de trei decenii, ca preot paroh, cuvânt şi slujire din Cuvântul şi slujirea Mântuitorului nostru Iisus Hristos. V-ați asumat, totodată, înnoirea şi creşterea lor duhovnicească prin spovedanie, ca un iscusit şi harismatic duhovnic ce sunteţi, pentru ca la momentul rânduit să bateţi, ca un alt Moise, la uşa veşniciei de mână cu cei care v-au fost încredinţaţi de Dumnezeu.

Vă dorim pe mai departe ani mulţi cu sănătate în slujirea Mântuitorului nostru Iisus Hristos, iar în semn de preţuire, mulţumire şi binecuvântare, în numele Consiliului Eparhial, care a aprobat în unanimitate propunerea noastră, vă conferim Ordinul «Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava», sub ocrotirea căruia v-aţi născut, crescut şi lucrat cu multă fidelitate și dăruire necondiționată pentru poporul lui Dumnezeu din Cetatea Muşatinilor”, scrisoare semnată de

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților.

 

  • Cinste și responsabilitate

 

Conform datelor publicate pe site-ul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, redactate de Irina Ursachi, pr. Nicolae Horga, inspector bisericesc în cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților și preot la Biserica „Sfântul Dumitru” din municipiul Suceava, s-a născut în localitatea Berchișești, la 11 noiembrie 1955, fiind cel de-al treilea copil, din cei doisprezece ai familiei.

După absolvirea Seminarului Teologic de la Mănăstirea Neamț, a urmat, în perioada 1976-1980, cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității București. Pe 5 decembrie 1980 a fost hirotonit preot de Preafericitul Părinte Patriarh Teoctist, pe seama Parohiei Berești, Protopopiatul Suceava I. În anul 1988 a fost transferat la Parohia „Sfântul Dumitru” din municipiul Suceava, fiind mai întâi paroh și apoi coslujitor, până în prezent.

În perioada 1992-1996, părintele Nicolae Horga a fost profesor de religie la Liceul de Artă „Ciprian Porumbescu”, iar între 1998-1999 la Liceul „Ștefan cel Mare” din Suceava.

„Pe 1 iulie 2000, părintele Nicolae Horga a primit ascultarea de inspector bisericesc în Cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, pe care a îndeplinit-o cu cinste și responsabilitate”, se mai spune în comunicat.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pr. Nicolae Horga a primit „Ordinul «Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava»” din partea ÎPS Calinic.
 Vizualizări articol: 2146 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pr. Nicolae Horga a primit „Ordinul «Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava»” din partea ÎPS Calinic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei