Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 254 (7866)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă procurori

Profesorul care a pălmuit un elev, trimis în judecată pentru purtare abuzivă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus trimiterea în judecată a profesorului de la Școala Nr. 6 din Burdujeni, filmat în timpul unei ore, în timp ce lovește cu palma un elev. La mai puțin de o lună de zile de la nedoritul incident, profesorul Dan Voinescu a fost trimis în judecată, pentru infracțiunea de purtare abuzivă.

Interesant este că părinții copilului nu au vrut să depună plângere pentru lovire, iar procurorii s-au sesizat din oficiu privind infracțiunea de purtare abuzivă, la care nu este nevoie de plângere prealabilă.

Foarte puține sunt cazurile de până acum în România în care un profesor care a comis un act de agresiune asupra unui elev a ajuns în instanță, trimis în judecată.

Sigur, pedeapsa în sine este mai puțin importantă și probabil va fi una minimă (mai ales că profesorul a avut o ieșire necontrolată pe care o regretă), însă mai important este mesajul de transmis într-un astfel de caz.

Pe scurt, procurorii au dispus trimiterea în judecată a cadrului didactic pentru că, în ziua de 27 septembrie 2021, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu (profesor de engleză) în cadrul Școlii Gimnaziale Numărul 6, l-a agresat fizic pe minorul Ț.S., respectiv l-a lovit cu palma peste obrazul stâng, faptă care întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de purtare abuzivă.

Procesul în care profesorul va fi judecat pentru infracțiunea de purtare abuzivă a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Suceava.

 

Control judiciar revocat de judecători

Un alt detaliu important este legat de faptul că imediat după ce cazul a ieșit la iveală procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus ca profesorul să fi plasat sub control judiciar, cu interdicție de a profesa.

Această măsură de interdicție de a profesa a fost valabilă aproape o lună de zile.

Pe 22 octombrie, Judecătoria Suceava a dispus revocarea măsurii preventive a controlului judiciar, decizia fiind executorie din acea zi. Așadar, profesorul nu mai are interdicție de a profesa.

 

Cum și-a motivat profesorul ieșirea din fire

Pe filmarea care a făcut vâlvă se aude cum profesorul de engleză Dan Voinescu i-a repetat elevului, pe un ton răstit, după ce l-a pălmuit: „Mai miști?!”, „Mai miști?!”.

Prof. Ana Mihaela Pantea, directorul Școlii Gimnaziale Nr. 6, a declarat că după ce au apărut imaginile în mediul online, a stat de vorbă cu profesorul de engleză, care i-a spus că regretă fapta și i-a povestit cum s-au desfășurat evenimentele. Elevul din clasa a VIII-a a folosit în repetate rânduri, în timpul orei, telefonul mobil, în ciuda faptului că profesorul i-a făcut observație și i-a spus să pună telefonul sub bancă. Elevul nu a ascultat și a fost chemat în fața clasei, unde profesorul și-a ieșit din fire și l-a pălmuit pe băiat. Pe filmare apare o singură lovitură dată cu palma, însă lovitura este destul de puternică.

Profesorul trimis în judecată se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință definitivă a instanțelor de judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesorul care a pălmuit un elev, trimis în judecată pentru purtare abuzivă.
 Vizualizări articol: 1719 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Profesorul care a pălmuit un elev, trimis în judecată pentru purtare abuzivă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei