Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 245 (7857)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cercetări poliție

O depășire și volanul pe dreapta, cauzele tragediei cu patru morți de la Rădăuți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ancheta polițiștilor rutieri cu privire la teribilul accident cu patru decedați de joia trecută, de pe șoseaua de centură Rădăuți, a stabilit, în mare, cum s-a petrecut tragedia. S-a stabilit cert că autoturismul Audi A6 în care se aflau cei patru tineri care și-au pierdut viața se afla în depășirea unei autoutilitare atunci când șoferul a tras de volan stânga, ieșind în decor. Din sens opus veneau o bicicletă și un alt autoturism, condiții în care se bănuiește că cel de la volan a efectuat un soi de manevră de evitare, care s-a dovedit fatală. Sau, la fel de probabil, s-a panicat și a tras de volan stânga, suficient cât să iasă în decor, în condiții de viteză destul de mare.

Polițiștii au convingerea că volanul pe dreapta a contat destul de mult în producerea tragediei, dacă nu decisiv. Având volanul pe dreapta, când s-a angajat în depășire, șoferul a avut târziu vizibilitate, astfel explicându-se și faptul că a văzut târziu ce venea din sens opus. Din păcate, volanul pe dreapta impunea o conducerea și mai prudentă în cazul unei depășiri, ceea ce nu a fost cazul.       

Conform unor informații credibile, teribilul accident de la Rădăuți s-ar fi petrecut în timp ce autoturismul Audi A6 era probat pentru vânzare. În mașină erau doi localnici, unul din Rădăuți și unul din Dornești, și doi ucraineni, ultimii fiind cei care intenționau să cumpere mașina. Probabil că tocmai pentru că era vorba de o testare a mașinii șoferul a călcat destul puternic pedala de accelerație, imediat ce a intrat pe șoseaua de centură, de la Milișăuți spre Dornești. La scurt timp, acesta a intrat în depășirea autoutilitarei din față. 

Mașina a ieșit în decor, a rulat în rigola de la marginea drumului și apoi s-a zdrobit practic de un zid de beton. Zona respectivă este în linie dreaptă, astfel că nu se pune problema ca acolo să fi fost necesar un parapet.

Pompierii militari care au intervenit la fața locului au găsit scene de coșmar: doi dintre tineri erau proiectați în afara mașinii, iar doi erau încarcerați în mașină.

Trei dintre cei din mașină au fost găsiți decedați la locul accidentului, în timp ce al patrulea a murit după câteva ore, la Spitalul Județean Suceava, unde a fost preluat cu grave leziuni la cap și fracturi la toate membrele.

Drumul de calitate bună, neaglomerat, îmbie șoferii la viteză, uneori excesivă, iar de aici până la riscul de tragedii mai este doar un pas. Accidentele ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru cei care circulă pe acest drum, tentați să apese pedala de accelerație după ce intră pe șoseaua de centură, venind de pe drumurile naționale aglomerate.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O depășire și volanul pe dreapta, cauzele tragediei cu patru morți de la Rădăuți.
 Vizualizări articol: 3480 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
O depășire și volanul pe dreapta, cauzele tragediei cu patru morți de la Rădăuți5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei