Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 245 (7857)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Trimis în judecată

A accidentat mortal o bătrână. Şoferul avea o alcoolemie de 3,5 la mie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un șofer a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă după ce a accidentat mortal o bătrână, la Vatra Dornei, în proximitatea unei treceri de pietoni. Ce atrage cel mai mult atenția în acest caz este alcoolemia pe care o avea bărbatul care a provocat accidentul. Cele două probe biologice recoltate de la inculpat au indicat concentrații de 3,57 la mie - prima probă, respectiv 3,29 la mie - a doua probă. Asta în condițiile în care aparatul etilotest a indicat, imediat după accident, o concentrație de 1,51 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

O alcoolemie extrem de mare așadar, la limita de comă alcoolică.  

Inculpatul, Florinel Popa, din Dorna Arini, a fost trimis în judecată zilele trecute de Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă și conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Accidentul s-a produs în iunie 2019. Au trecut, așadar, mai bine de doi ani de zile de la accident și până la trimiterea în judecată. Ancheta a fost îngreunată de dubiile cu privire la locul prin care a traversat victima.     

Accidentul s-a petrecut pe strada Unirii din municipiul stațiune. Victima, Viorica P., în vârstă de 67 de ani, ieșise din scara blocului în care locuia, având o trecerea de pietoni în apropiere de ieșirea din boc. Au fost totuși dubii încă de la început cu privire la locul exact al impactului. În dosar s-a dispus o expertiză, apoi o contraexpertiză, stabilind-se în cele din urmă că femeia s-a angajat în traversare pe la aproximativ 7 metri de locul marcat.    

Şoferul, care a venit din stânga femeii şi a provocat nenorocirea, ar fi trebui să circule în mod normal cu 30 de km/h, având în vedere indicatorul de trecere de pietoni. Şoferul avea în maşină, pe locul din faţă, o sticlă de bere, au mai constatat poliţiştii rutieri de la Vatra Dornei.

Polițiștii de la Vatra Dornei, care au derulat cercetările din acest caz, sub coordonarea unui procuror, au opinat de la începutul anchetei, în baza probelor și măsurătorilor, că impactul s-a produs foarte aproape de trecerea de pietoni. A fost nevoie însă de o expertiză de specialitate pentru a se aprecia o distanță dintre locul de traversare și marcajul pietonal.   

Bărbatul de la volan a fost trimis în judecată pentru accidentul mortal (cu o parte din culpă), cu circumstanța agravantă însă a consumului exagerat de alcool.

După producerea accidentului, Florinel Popa a fost reținut pentru 24 de ore în arest, după care judecătorii de la Vatra Dornei au respins propunerea de arestare, însă l-au plasat pe acesta în arest la domiciliu. Bărbatul a fost timp de 60 de zile în arest la domiciliu, după care a fost plasat sub măsura controlului judiciar.

Procesul în care va fi judecat șoferul băut implicat în accidentul mortal a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Vatra Dornei. Până la o sentință definitivă a instanțelor de judecată, inculpatul se bucură de prezumția de nevinovăție.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A accidentat mortal o bătrână. Şoferul avea o alcoolemie de 3,5 la mie.
 Vizualizări articol: 2914 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
A accidentat mortal o bătrână. Şoferul avea o alcoolemie de 3,5 la mie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei