Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 245 (7857)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Cimitirul evreiesc din Rădăuți va fi integrat într-un circuit turistic despre istoria orașului

Marţi, 19 Octombrie 2021 (16:33:19)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Un loc încărcat de istorie, simboluri și povești care fac parte din trecutul unui oraș care a fost inclusiv capitală de județ, Cimitirul Evreiesc din Rădăuți, va fi integrat într-un circuit turistic care include și Sinagoga, un monument cu o istorie strâns legată de apartenența zonei la Imperiul Habsburgic.

La inițiativa primarului din Rădăuți, Bogdan Loghin, din primăvară vor fi demarate ample lucrări de îngrijire a cimitirului, inclusiv de curățare a vegetației sălbatice care a pus stăpânire pe mai multe zone.

“Când negura timpului se așterne peste valorile și rădăcinile unei comunități, aceasta din urmă, inevitabil, piere. Nu trebuie să uităm niciodată că târgul Rădăuților a reprezentat una dintre cele mai numeroase comunități de evrei din zonă. O armonie firească între naționalitățile care coabitau pe aceste meleaguri a fost brusc sfâșiată de poate cea mai neagră pagină a umanității: Holocaustul. Am rămas azi, în 2021, cu amintirile acelor timpuri și cu două simboluri de o valoare culturală incomensurabilă: Sinagoga și Cimitirul Evreiesc”, spun reprezentanții Primăriei Rădăuți.

Ambele obiective au fost chiar anul acesta vizitate de carismaticul ambasador al Israelului în România, David Saranga, un adevărat prieten al Bucovinei, pe care a promovat-o din plin, atât în țară, cât și peste hotare.

“Ne dorim ca printr-un parteneriat la care să adere și Comunitatea de evrei din Rădăuți să scoatem la lumină cele două simboluri care fac parte din istoria noastră, a rădăuțenilor, ca ulterior să le integrăm într-un circuit turistic care să ducă mai departe amintirea evreilor care au pus adevărate cărămizi la temelia acestui oraș care azi ne este casă, Rădăuți”, a spus Bogdan Loghin.

Primii pași în această direcție au început să fie făcuți deja, urmând să se concretizeze în perioada următoare, mai întâi ca proiect, astfel încât din primăvara anului viitor un nou circuit turistic din Bucovina va fi disponibil celor care sunt interesați de poveștile locurilor, ale oamenilor care au trăit aici în alte vremuri, care au contribuit la construirea orașelor și au devenit piese dintr-un puzzle gigant – Istoria.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cimitirul evreiesc din Rădăuți va fi integrat într-un circuit turistic despre istoria orașului.
 Vizualizări articol: 1847 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cimitirul evreiesc din Rădăuți va fi integrat într-un circuit turistic despre istoria orașului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei