Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 245 (7857)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Caractere şi escroci

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Este evident faptul că sportul în general evoluează în toate direcţiile: viteza, echipamentele, mingile, tehnologia adiacentă, chiar şi regulile, sunt în permanentă modificare, în principiu în favoarea spectacolului sportiv şi a mulţumirii celui care plăteşte bilet tocmai pentru a-l vedea. Aici, în categoria "bilet",se pot include şi televiziunile, care percep şi ele diferite taxe pentru a vă facilita accesul la competiţii. România se afla şi aici într-o situaţie ciudată (de fapt în mai multe, în funcţie de unghiul de abordare), favorizaţii celor 4 canale principale de sport (desigur, Digi) bucurându-se de fotbal european de cel mai înalt nivel, transmis live aproape în fiecare zi a săptămânii. Lipseşte din grila Digi campionatul Angliei, cel mai spectaculos în ultima vreme, dar nu-i nimic: Eurosport transmite încontinuu în weekend meciurile din Premier League, canalul Eurosport 1 fiind practic blocat sâmbătă şi duminică, de pe la ora 14 până în crucea nopţii. Chestiunea e niţel discutabilă, întrucât numai Eurosport România are această opţiune, restul ţărilor privind pe Eurosport şi alte sporturi în acelaşi interval orar. Soluţia este una singură: vreo 3 euro pe lună, care îţi permit accesul online la Eurosport Player. În ultimul weekend, în timp ce fotbalul nu se mai termină, tare mi-aş fi dorit să pot urmări şi finală Irish Open la snooker, între John Higgins şi Mark Allen. Am pornit Eurosport Player-ul şi n-am regretat nicio secundă. A fost o finală antologică, crâncen de disputată, cu un Allen întorcând finalmente de la 6-8 la 9-8 şi câştigând trofeul. Ultima parte am putut-o urmări chiar la TV, că se terminase etapa în Premier. Ei, şi acum iată explicaţia titlului de azi: uneori îmi vine să-mi bag picioarele în fotbal, mai ales când singurele faze dezbătute dintr-un meci întreg (în cazul de faţă, din România) se referă la hoţia atacantului care se preface faultat şi la hoţia sau prostia arbitrului, care îi dă penalty-ul cerşit. În partea cealaltă, la snooker, un jucător de 21 de ani, chinezul Bingtao, la o lovitură oarecare (dar în semifinala acestui mare turneu!), anunţa "fault"! Ştersese atât de fin cu vârful tacului o bilă, încât nici filmarea cu încetinitorul nu o surprinsese, iar bila nu se clintise! Da, dar el simţise în tac ştergerea şi anunţase propria greşeală! Cam de asta snooker-ul e un sport nobil, pentru mari caractere, iar în fotbal e loc pentru escroci de teapa unui Keşeru, care se buşeşte de fundaşul care-i luase mingea fără să-l atingă, se trânteşte, iar un arbitru prost, hoţsau de amândouă, îi dă penalty în loc de cartonaş! Dacă ar fi fost în stare să se ducă la prostul cu fluier şi să-i spună că n-a fost faultat, Keşeru ar fi putut deveni cândva un adevărat jucător de snooker. Aşa, rămâne doar un escroc şi un golan camajoritatea celor din iarbă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Caractere şi escroci.
 Vizualizări articol: 1076 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Caractere şi escroci5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei