Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 230 (7842)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Tribunalul Suceava a anulat Hotărârea CL Rădăuți prin care 34 de oameni și-au pierdut locurile de muncă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un judecător al Secției de Contencios Administrativ a Tribunalului Suceava a suspendat și anulat Hotărârea de Consiliu Local 144/2021 a Primăriei Rădăuți prin care 34 de oameni și-au pierdut locurile de muncă. Decizia este executorie, dar există și posibilitatea de a fi atacată la Curtea de Apel Suceava. Este a doua lovitură în acest dosar, după ce acum câteva zile Direcția Patrimoniu Cultural din cadrul Ministerului Culturii a stabilit că HCL s-a adoptat fără respectarea legislației în vigoare. Avocatul Traian Andronachi, cel care i-a reprezentat pe oameni în instanță, spune că soluția este cea corectă și ar fi fost o mare nedreptate dacă salariații rămâneau cu contractele închise.

”Este încă o dovadă a faptului că în acest caz vorbim despre un abuz evident și intenționat al consilierilor locali și nu numai. Iar instanța nu doar că a suspendat aplicarea HCL 144/2021, ci pur și simplu a decis anularea ei, ceea ce arată că ne aflăm în fața unor nereguli grosolane. În acest caz nu au fost consultate public corect sindicatele sau persoanele vizate, iar în plus nu se respectă legislația minimală în materie, și anume că nu există avizele instituțiilor îndrituite, sau, conform legislației în materia restructurărilor în domeniul culturii, că HCL-urile se adoptă cu votul a două treimi. Dacă această hotărâre rămânea în vigoare, Primăria Rădăuți nu doar că nu ar fi economisit bani, ci ar fi cheltuit suplimentar. În concluzie, este o soluție legală și temeinică și aștept că oamenii din conducerea Primăriei Rădăuți să o pună în aplicare cât mai rapid”, a declarat avocatul Traian Andronachi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tribunalul Suceava a anulat Hotărârea CL Rădăuți prin care 34 de oameni și-au pierdut locurile de muncă.
 Vizualizări articol: 695 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tribunalul Suceava a anulat Hotărârea CL Rădăuți prin care 34 de oameni și-au pierdut locurile de muncă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei