Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 230 (7842)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Completare

Gratuitate la transport public local și pentru elevii cu reședință în Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Abonamentele de transport public local cu autobuzele și microbuzele TPL Suceava devin gratuite și pentru elevii cu reședință în municipiu, nu doar pentru cei cu domiciliul aici, așa cum era prevăzut până acum.

Decizia a fost luată în cadrul ședinței de Consiliu Local de joi, în baza unui proiect de hotărâre inițiat de primarul Ion Lungu și viceprimarul Lucian Harșovschi, care au spus că astfel se corectează o “scăpare” din legislația precedentă, deoarece, conform Codului civil, reședința este locul unde o persoană are locuința secundară, fiind dovedită prin viza de flotant.

Noua prevedere a deliberativului sucevean spune astfel: „Elevii cu domiciliul sau reședința în municipiul Suceava din învățământul preuniversitar acreditat/autorizat care studiază la unități de învățământ din municipiul Suceava beneficiază de gratuitate la abonamentul lunar nominal integral general valabil pe toate liniile, pentru transportul public local de călători prin curse regulate, pe durata cursurilor școlare”.

Edilul sucevean a precizat că a fost “certat” de o mulțime de oameni din localitățile învecinate, de ce nu li se dau abonamente gratuite și copiilor lor, aceștia neînțelegând faptul că acele abonamente se plătesc de fapt de către Primăria Suceava, inclusiv din taxe și impozite de la locuitorii orașului.

“Numai anul acesta subvenția acordată TPL se ridică la două milioane de euro. Gratuitatea de acolo ne costă…”, a subliniat Ion Lungu.

De această facilitate beneficiază și elevii și studenții orfani, cei cu cerințe educaționale speciale, precum și cei pentru care s-a stabilit o măsură de protecție specială, sau tutelă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gratuitate la transport public local și pentru elevii cu reședință în Suceava.
 Vizualizări articol: 1437 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Gratuitate la transport public local și pentru elevii cu reședință în Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei