Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 225 (7837)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pe drumul european

Deputatul Ioan Balan vrea o implicate mai puternică a instituțiilor din România pentru sprijinirea democrației din Republica Moldova

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan își dorește o implicare mai puternică a instituțiilor din România în consolidarea proceselor democratice și în susținerea drumului european pe care au pornit românii de peste Prut. ”M-a bucurat enorm să văd aprecierile recente ale președintelui SUA, Joe Biden, la adresa românilor din Republica Moldova. <Mândrii moldoveni, care au obținut o victorie răsunătoare pentru forțele democrației> au nevoie, fără îndoială, atât de sprijinul Statelor Unite ale Americii, cât și de asistența tehnică și financiară a țării mamă, România, pentru a nu se abate de la drumul pe care a pornit. În cei 30 de ani de tranziție dureroasă prin care a trecut țara noastră și în lunga perioadă de pre-aderare la Uniunea Europeană, România a acumulat o experiență deosebită și utilă pe care o poate pune acum la dispoziția fraților români de peste Prut. Consolidarea instituțiilor publice, armonizarea legislației naționale cu cea europeană, consolidarea economiei naționale, dezvoltarea infrastructurii de bază, reformarea serviciilor publice sunt numai câteva exemple din domeniile în care experiența României poate să facă mai ușor efortul Republicii Moldova. Ar trebui să ne aducem aminte că și România a beneficiat atât de bani nerambursabili, cât și de asistență tehnică din partea Uniunii Europene, atunci când am pregătit aderarea la UE și NATO”, a arătat Ioan Balan.

Parlamentarul sucevean spune că a simțit o bucurie deosebită ori de câte ori România a luat măsuri în sprijinul consolidării economice și sociale din Republica Moldova.

”Conectarea la rețeaua românească de gaze, asistența sanitară în pandemie, investițiile românești care au trecut Prutul sunt lucruri concrete care aduc un plus în viața fraților noștri români și o încredere mai mare în democrație. Cu toate acestea, știm foarte bine că mai sunt foarte multe de făcut pentru a sprijini efortul forțelor democratice din Moldova. Este important ca fiecare român de peste Prut să simtă că România este alături de el și că democrația și opțiunea europeană vor aduce bunăstarea în fiecare casă”, a mai menționat Ioan Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan vrea o implicate mai puternică a instituțiilor din România pentru sprijinirea democrației din Republica Moldova.
 Vizualizări articol: 1183 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Ioan Balan vrea o implicate mai puternică a instituțiilor din România pentru sprijinirea democrației din Republica Moldova0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei