Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 225 (7837)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nota de plată

Jongleriile cu banane, piersici și nectarine i-au adus o condamnare și obligații pecuniare uriașe către stat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O femeie de afaceri din Suceava care a ”jonglat” cu banane, piersici și nectarine a fost condamnată definitiv de magistrații de la Curtea de Apel. Aceștia au găsit-o vinovată pe Ionela Iuga pentru comiterea infracțiunii de spălare de bani și i-au aplicat o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu executare. Instanța a mai decis că afacerista trebuie să returneze la bugetul de stat și sume impresionante de bani.

”Inculpata Iuga Ionela este obligată să plătească părţii civile Statul Român prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală suma totală de 1.217.277 de lei, din care 213.023 lei reprezentând impozit pe profit şi 1.004.254 lei reprezentând TVA, precum şi accesoriile fiscale aferente acestor debite până la data plăţii efective, compusă din următoarele: suma de 441.785 lei, din care 90.782 lei reprezintă impozit pe profit şi 351.003 lei reprezintă TVA, aferentă activității infracționale SC ROYAL FRUITS DISTRIBUTION SRL Vatra Dornei; suma de 193.409 lei, din care 38.327 lei reprezentând impozit pe profit şi 155.082 lei reprezentând TVA, aferentă activității infracționale SC ALLANSY IMPEX SRL Prahova, și suma de 582.083 lei, din care 83.914 lei reprezentând impozit pe profit şi 498.169 lei reprezentând TVA aferentă activității infracționale SC AWA NICOLAUS SRL Vatra Dornei”, se arată în soluția pronunțată de judecători.

 

Cum au fost comise faptele pentru care s-a dat condamnarea

Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, în perioada 2012-2014, Ionela Iuga a deținut funcția de administrator al unei societăți comerciale în cadrul căreia nu avea și calitatea de acționar. Societatea comercială avea ca obiect de activitate principal transportul rutier de mărfuri și comerț cu amănuntul prin standuri și piețe. Părțile sociale ale societății au fost cesionate în mod succesiv și repetat, fără ca persoanele implicate în cesiune să se ocupe de activitatea societății. De asemenea, sediul social al societății a fost schimbat de pe raza județului Suceava pe raza municipiului București.

”Atât cesionarea părților sociale, cât și schimbarea sediului societății au avut ca scop îngreunarea sau chiar împiedicarea eventualelor verificări fiscale. Astfel, inculpata, în calitate de administrator de fapt al unei societăți comerciale din Bucureşti, în perioada mai 2012 – aprilie 2014, a înregistrat în contabilitate operaţiuni fictive constând în livrări intracomunitare către o societate din Grecia în valoare totală de 244.627 lei (2.160 baxuri banane, 10.411 kg piersici, 30.265 kg nectarine), către o altă societate din Grecia – lemn şi către o societate din Bulgaria – ceapă, în valoare totală de 22.972 lei şi achiziţii de bunuri şi servicii interne de la o societate comercială în valoare de 450.000 lei, de la o a doua societate comercială în valoare de 54.000 lei, de la o a treia societate comercială în valoare totală de 223.200 lei.
Pe de altă parte, inculpata nu a înregistrat în contabilitate achiziţii de mărfuri intracomunitare de la o altă societate comercială din Grecia în valoare de 22.863 euro, de la o a doua societate comercială din Grecia în valoare de 5.644 euro şi de la o societate comercială din Italia în valoare de 46.276 euro și achiziții interne de la o societate comercială în valoare de 10.912 lei, de la o a doua societate comercială în valoare 32.400 lei, de la o a treia societate comercială în sumă de 58.537 lei, de la o a patra societate comercială în valoare 58.209 lei, de la o a cincea societate comercială în valoare de 48.862 lei. Totodată, inculpata nu a înregistrat în contabilitate achiziţia unei cantităţi de 205.061 kg legume-fructe în valoare de 337.869 lei determinată din compararea zilnică a vânzărilor însemnate pe bonurile de livrare cu cantităţile şi veniturile înregistrate în evidenţele contabile, a cantităţii de 169.720 kg legume-fructe în valoare de 70.5696 lei livrate de piaţa internă în baza unui nr. de 999 facturi de livrare neînregistrate şi a unor venituri realizate neînregistrate în sumă de 2.783.224 lei. În cauză nu s-au dispus măsuri asigurătorii, inculpata fiind insolvabilă.
De asemenea, s-a mai reținut că în perioada 2012-2014, în calitate de administrator de fapt al unei societăți comerciale, a cesionat în mod fictiv părți sociale din societate și a schimbat sediul social al societății de pe raza județului Suceava pe raza municipiul București pentru împiedicarea efectuării verificărilor financiare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Jongleriile cu banane, piersici și nectarine i-au adus o condamnare și obligații pecuniare uriașe către stat.
 Vizualizări articol: 1650 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jongleriile cu banane, piersici și nectarine i-au adus o condamnare și obligații pecuniare uriașe către stat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei