Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 225 (7837)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Flutur de la tribuna Congresului PNL: Vă cer o amnistie a supărărilor și să ne aplecăm pe urgențele țării

Sâmbătă, 25 Septembrie 2021 (15:16:04)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, de la tribuna Congresului PNL de la București, în care se alege noul președinte al acestui partid, că începând de luni, liberalii au nevoie de unitate și trebuie să se concentreze pe urgențele țării. Gheorghe Flutur a spus că vrea să transmită un mesaj pragmatic, el precizând că a intrat în echipa premierului Florin Cîțu pentru a susține pragmatismul. „Am câteva propuneri concrete pentru fiecare dintre dumneavoastră. În primul rând unitatea Partidului Național Liberal, dar nu declarată. Vă cer o amnistie a supărărilor și vorbelor grele. Haideți să uităm, să ștergem cu buretele și să adunăm marea familie a PNL. Iar cei care aveți apgar-ul ridicat astăzi să-l folosiți împotriva adversarului nostru PSD și a celorlalți care ne critică oameni buni. Dacă această energie ați folosi-o, dumneavoastră cei care astăzi aveți un of mai puternic, să susțineți programul de guvernare, să ne implicăm acolo unde trebuie și să luptăm cu adversarii, ne-ar fi mult mai ușor. Dar eu sper că după ziua de astăzi o să ne facem bine”, a declarat Gheorghe Flutur. El a adăugat că este nevoie de unitate și în coaliția de guvernământ. „Trebuie să adunăm coaliția de dreapta și centru dreapta să putem guverna, să ne descărcăm de vot onorabil în această țară, pentru că anul trecut românii pentru asta ne-au votat. Nu pentru acest spectacol jalnic al democrației care e la Romexpo. La Romexpo nu trebuie să ne expunem dușmăniile ci ideile, dragi prieteni liberali”, a mai precizat Flutur, care este propus pentru a prelua o funcție de prim-vicepreședinte al PNL în echipa lui Florin Cîțu.

Liderul PNL Suceava a mai adăugat că prioritatea liberalilor trebuie să fie aplecarea către urgențele României. Gheorghe Flutur a făcut referire, printre altele,  la combaterea pandemiei, rezolvarea problemelor generate de scumpirea facturilor, pregătirea pentru iarnă, accelerarea absorbției banilor europeni, dar și reluarea bunei guvernări și bunăstarea și siguranța oamenilor. „Haideți să trecem Carpații, să legăm provinciile istorice, pentru că oamenii asta așteaptă de la noi și nu autostrăzi cu carioca. Dragii mei, energiile noastre trebuie să le folosim acolo și mai puțin în supărările care ar trebui să ne cam treacă”, a precizat Flutur. El a subliniat faptul că PNL și actuala guvernare trebuie să acorde mult mai mult sprijin pentru antreprenori, „pentru omul cu bătături în palmă”. „Am vorbit mult, am vrut să ne avem bine cu toate categoriile sociale, dar am uitat omul de inițiativă, antreprenorul. Și nu în ultimul rând, liberalilor dragi, păstrarea identității naționale și a ceea ce avem noi mai sfânt nu trebuie să ne lipsească niciodată”, a spus Gheorghe Flutur. El a mai adăugat că exemplele de bune practici ale liberalilor care au demonstrat performanță, dând ca exemple județele Bihor și Cluj, ar trebui multiplicate la toate cele peste 1.300 de primării conduse de liberali. „Haideți să multiplicăm exemplele la cele peste 1.300 de primării pe care le avem alocând resurse pragmatice astăzi, să putem inaugura proiecte în 2023”, a declarat liderul PNL Suceava.

Nu în ultimul el a propus și o serie de acțiuni pe care PNL ar trebui să le aibă ca și priorități în perioada următoare, printre care clarificarea doctrinară, profesionalizarea partidului, întărirea parteneriatului cu președintele României Klaus Iohannis, relația cu celelalte partide politice, relația cu Partidul Popular European pentru a negocia la nivel european, „nu în poziția ghiocelului”, drepturilor fermierilor și a transportatorilor, dar și resursa umană din PNL.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur de la tribuna Congresului PNL: Vă cer o amnistie a supărărilor și să ne aplecăm pe urgențele țării.
 Vizualizări articol: 2236 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 3 voturi
Flutur de la tribuna Congresului PNL: Vă cer o amnistie a supărărilor și să ne aplecăm pe urgențele țării3.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei